Красавица води протеста в Пловдив (СНИМКИ)

Ива Бънева иска промяна и е готова да скандира докрай

Тя е смела, млада и красива. Девети ден застава начело на протестите в Пловдив. Казва се Ива Бънева и се забелязва отдалеч. Облечена е в бяло с вързан трикольор на чело. На дамската си чанта пък е залепила малък лозунг: "Аз обичам България! А вие грабители унищожавате милата ми Родина!!!" Ива е на площада, защото иска промяна. Работи в модна къща, следва психология и лесно не се предава. Пред Plovdivutre.bg споделя, че около нея не вижда провокатори и наемни протестиращи. Вярва, че хората по улиците са истински.

На протеста сте всяка вечер. Скандирате вместо да сте на кафе с приятели. Защо?

Не искам роднините ми да бягат в чужбина. Родителите ми работят там. Децата ни като завършат и те емигрират. Нашите баби и дядовци живеят с мизерна пенсия. Надявам се, че има смисъл в това, което правя. Повече не може да се трае. Българинът трябва да се вдигне и да покаже своята позиция. 23 години тази система не работи. Трябва промяна. Не може нещата да се вършат по един и същи начин и да чакаме различни резултати. Няма как да стане.

Връзвате трибагреника около главата си...

Горда съм, че съм българка.

В Пловдив някои искат незабавна оставка, други първо нов изборен кодекс и после избори. Какво друго?

Аз искам промяна и мажоритарни избори. Мисля, че това е единственият начин да не се гласува за партии, защото няма да избираме по-малко зло.

Около вас има ли наемни протестиращи, платени агитки?

Възможно е да има. Тук в редиците около мен не съм забелязала. Протестът върви мирно, има много майки с деца.

Докога ще протестирате? Затваряте булеварди, блокирате кръстовища, готви се палатков лагер пред Областта?

Всеки ден се увеличава броят на хората, така че мисля, че няма да се откажат. Всеки ден протестът е по-голям и по-голям.