Кулинарен уикенд: Опитайте Бургер от сьомга

Лесно е, вижте новото предложение на главен готвач Николай Антонов

Идват почивните дни. Този петък в рубриката ни КУЛИНАРЕН УИКЕНД ви предлагаме нещо бързо, свежо и много вкусно. Апетитното изкушение отново е дело на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив Николай Антонов. Майсторете го с любов, хапнете го с близки хора и добър апетит! Представяме ви БУРГЕРИ ОТ СЬОМГА.

Необходми продукти: филе от сьомга без кожата 450 гр, пресен кориандър ¼  връзка /магданоз по желание/, ¼ чаена чаша ситно нарязан червен лук, 1 бр яйце, 150 гр галета, настъргана кора от 1 лимон, ситно нарязана кисела краставичка, сол и черен пипер, щипка захар, прясна люта чушка 1 бр.

Начин на приготвяне: Слагаме в блендер кубчетата филе от сьомга с кориандъра /магданоза/ и пасираме до получаване на еднородна смес. Добавяме червения лук, 1бр яйце, лимоновата кора, сол и пипер на вкус и останалите продкти като предварително сме нарязали лютата чушка на тънки шайби. Отново пасираме за 2 минути и оставяме така получената смес в хладилник за 30 минути. Оформяме 6-8 бургера. Запържваме до златисто от всяка страна на умерен огън. Поднасяме докато е топло в подходящи хлебчета върху листо маруля с домат. Добре е да не се препържват много бургерите, за да не изсъхва много сьомгата и да не стане на трески. Възможно е да се добави малко майонеза или сос тартар.