Кулинарен уикенд: Предлагаме ви Пиле "Розмарин"

Вкусното предложение е на главния готвач на хотел "Лайпциг" Николай Антонов

Представяме ви рецептата на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив Николай Антонов. Апетитно и лесно Пиле "Розмарин". Пригответе го с мерак и любов и добър апетит с любимите хора!

Необходими продукти:

- Пилешко филе - 2 бр

- Домати - 200гр

- Маслини - 6 бр едри

- Картофи - 300гр

- Пресен розмарин - 1 стрък

- Зехтин - 20мл

- Олио - 60мл

- Червен пипер - щипка

- Чесън-  2-3 скилидки на люспи

Начин на приготвяне:

Разтваряме пилешкото филе с нож по дължина отстрани, така че да се ратвори като пеперуда. Слагаме го  в купа с олиото, червения пипер, половин стрък от розмарина, чесъна на люспи и добавяме щипка сол и щипка черен пипер. Разбъркваме добре и поставяме в хладилник за 3-40 мин. През това време слагаме да сварим картофите на бавен огън, обелваме и нарязваме доматите на едри кубчета и махаме костилките на маслините като ги нарязваме на 4-5парченца всяка. Загряваме скарата и поставяме филето. Обелваме вече сварените картофи и нарязваме на кубчета с големината на доматите.

В незалепващ тиган загряваме зехтина и сотираме картофите до получаване на златисто-кафява коричка зада са хрупкави отвън. Като към края добавяме останалия розмарин. В чинията поставяме пилешкото филе и до него картофките. В същият тиган задушаваме за

1-2  минути доматите на кубчета с парченцата маслини и заливаме пилешкото филе.