Избрани Новини
Кулинарен уикенд: Предлагаме ви Пиле "Розмарин"
31-08-2013, 10:41
Автор:Екип на Plovdivutre.bg
Още по Темата:Кулинарен уикенд: Тигрови скариди с "Гуакамоле"
Време е за КУЛИНАРЕН УИКЕНД, хапнете филе от лаврак с картофена коричка
Време е за КУЛИНАРЕН УИКЕНД, време е за бургери с бекон в корнфлекс
Кулинарен уикенд: Салата от Доматен Тартар върху "Халуми"
КУЛИНАРЕН УИКЕНД: Опитайте рулца от сьомга и треска на пара върху задушен спанак
Кулинарен уикенд: Време е за нещо вкусно, време е за летни тиквички с броколи и кашкавал
Кулинарен уикенд: Опитайте Бургер от сьомга
Кулинарен уикенд: Поглезете се, хапнете пастицио с кайма
Кулинарен уикенд: Шотландски кюфтенца - вкусно, лесно и...забавно
Вкусното предложение е на главния готвач на хотел "Лайпциг" Николай Антонов
Представяме ви рецептата на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив Николай Антонов. Апетитно и лесно Пиле "Розмарин". Пригответе го с мерак и любов и добър апетит с любимите хора!
Необходими продукти:
- Пилешко филе - 2 бр
- Домати - 200гр
- Маслини - 6 бр едри
- Картофи - 300гр
- Пресен розмарин - 1 стрък
- Зехтин - 20мл
- Олио - 60мл
- Червен пипер - щипка
- Чесън- 2-3 скилидки на люспи
Начин на приготвяне:
Разтваряме пилешкото филе с нож по дължина отстрани, така че да се ратвори като пеперуда. Слагаме го в купа с олиото, червения пипер, половин стрък от розмарина, чесъна на люспи и добавяме щипка сол и щипка черен пипер. Разбъркваме добре и поставяме в хладилник за 3-40 мин. През това време слагаме да сварим картофите на бавен огън, обелваме и нарязваме доматите на едри кубчета и махаме костилките на маслините като ги нарязваме на 4-5парченца всяка. Загряваме скарата и поставяме филето. Обелваме вече сварените картофи и нарязваме на кубчета с големината на доматите.
В незалепващ тиган загряваме зехтина и сотираме картофите до получаване на златисто-кафява коричка зада са хрупкави отвън. Като към края добавяме останалия розмарин. В чинията поставяме пилешкото филе и до него картофките. В същият тиган задушаваме за
1-2 минути доматите на кубчета с парченцата маслини и заливаме пилешкото филе.
Топ Новини