Не яжте този плод, ако не искате да напълнеете!

Действа като тестените закуски

Ако искате да промените външния си вид в посока на по-слаба фигура, то най-често се заканвате, че ще увеличите приема на плодове и зеленчуци за сметка на сладките храни, тестените изкушения и мазнините.

Да, обаче, това може да е изключително погрешен подход, алармират експерти в областта на храненето. Според изследователи от Австралия, ефектът, който така вкусните банани имат върху организма, е равносилен на този на тестените закуски, кексовете и дребните сладки.

Учените обръщат внимание на това, че бананите са изключително полезни – те съдържат изобилие от вещества, който подпомагат работата на стомаха. В същото време обаче не бива да се използват нито като основна, нито като съпътстваща храна по време на диета, тъй като хранителният ефект от тях проваля всеки диетичен режим. Изключително погрешно е, допълват специалистите, да се смята, че бананите са подходящ избор за междинно хранене.

В същото време се обръща внимание на това, че жълтият плод може и е препоръчително да се консумира след тренировка, защото има свойството по уникален начин да възстановява силите след физическо натоварване. След тренировка инсулинът, който се отделя в тялото в резултат на консумацията на банана, спомага за по-бързото попадане на глюкозата в мускулните клетки и по-успешното възстановяване на тъканите.