Нека им покажем, че са мишки!

Протест в петък срещу "парламента - лафка, депутатите - мишки", уплашени от електронното гласуване

"Мишки сте - страх ви е от нашия глас! #ОСТАВКА!" - така група в социалната мрежа Фейсбук кани граждани на протест пред сградата на Народното събрание в петък, 7 февруари, от 12 часа.
Създателите на групата канят гражданите да донесат по една компютърна мишка, с която да покажат позицията си по темата за електронното гласуване пред депутатите.

"КОЙ се страхува от гласа ни? Управляващите-лаФкаджии се страхуват от електронното гласуване през интернет, те не го искат, но искат да си докарват гласуващи с автобуси - както ги докарваха на контрапротести, искат хора, държани в зависимост, да гласуват за предварително зададен номер, зад който стои поредният послушен наемник на олигархията и местните феодали", гласи анонсът за събитието.

"Управляващите-лаФкаджии се страхуват от гласа на свободните български граждани и от тези, които напуснаха страната, защото се задушават от липсата на шанс за нормален живот тук. Страхуват се от всеки, който може да им потърси сметка, отмествайки ги от плячката."

"В петък, 7-ми февруари, в 12:00 часа, нека всеки от нас донесе по една компютърна мишка, която да хвърли зад загражденията на парламента-лаФка. Нека им покажем, че са мишки. Страхливи мишки, които се страхуват от нашия глас! #ОСТАВКА!"

Засега над 800 души са заявили предварително готовност да участват, поканени са над 5 000.