Световен топ модел се включи в кампанията за Васко Бамбурски

Марина Сая ще връчи лично 1000 лева в понеделник

Световният топ модел от Италия Марина Сая Емануела пристигна в Пловдив, за да подкрепи кампанията за събиране на средства за животоспасяваща трансплантация в чужбина на Васил Бамбурски. Красавицата бе поканена лично от Миглена Трайкова, с която са приятелки.

В началото на 2013г. Васко бе диагностициран с "Остра лимфобластна левкемия – Т клетъчна – Висок риск". Държавата обаче му отказа средства за трансплантацията с мотива, че такава процедура може да бъде извършена и у нас. Нужните средства от 167 000 евро се оказаха непосилни за семейството на Васко и те стартираха тежката битка за събирането на сумата и за живота на бившия баскетболист.

На два пъти той излиза от ремисия и въпреки че има осигурен донор – своята сестра, заради липсата на пари, трансплантацията се провалила.

Преди броени седмици състоянието на Васил рязко се влоши. Наложи се да бъде откаран с линейка до Истанбул, където постъпи за спешно лечение в Анадолу Медицински център.

До 20 дни трябва да съберем още 30 000 евро, тъй като това е последният шанс за Васко, казва Миглена Трайкова. Тя се е ангажирала с благотворителната кауза да помогне на своя съгражданин, чиято воля за живот не отслабва.

В понеделник моделът Марина Сая лично ще дари 1000 лева за оздравяването на Васил Бамбурски, съобщи самата тя. Каузата подкрепят и бизнес дама, която има бутик за маркови парфюми. Тя ще организира благотворителен търг, съобщи Миглена Трайкова. Друг неин приятел бизнесмен пък ще дари 500 лева, а личната си подкрепа за каузата е заявила и тенисистката ни Цветана Пиронкова.

Банковите дарителски сметки на Васил Митков Бамбурски:

Райфайзенбанк

В лева: BG38RZBB91551072741303

В евро: BG41RZBB91551472741313

BIC: RZBBBGSF

Epay /Easypay: КИН6190484433

Paypal: jerel@abv.bg

Skrill : vasilbamburski@gmail.com <mailto: vasilbamburski@gmail.com>

Дарителски SMS

Текст на латиница : DMS VASIL На номер: 17 777

За абонати на глобул,м-тел и виваком цената за предплатените услуги е 1.20 лева с ДДС,  цената за клиенти с договор 1.00 лв с ДДС.

Всеки един лев е важен и може да спаси живота на Васко!