Спешно! Животът на Васко е в опасност, сестра му става донор

Критично е състоянието на младия мъж, за дни трябва да се съберат 36 хиляди евро

Гергана става донор на тежко болния си брат - Васил Бамбурски. 36-годишният мъж е с остра лимфоцитна левкемия и животът му е в голяма опасност, казаха пред Plovdivutre.bg близки на пловдивчанина. Гери ще прелети хиляди километри от Англия до Истанбул, за да помогне на брат си. С нея ще бъде и 4-месечната й дъщеричка, защото няма на кого да я остави.

Преди около 2 седмици Васил Бамбурски и майка му спешно отпътуваха за Истанбул. Баскетболистът бе приет в Анадолу Медицински Център за незабавно лечение. Турските медици са категорични, че ще направят всичко по силите си, за да върнат Васко жив и здрав в България. 

Гери ще стане донор при т.нар. топла трансплантация /без изчакване/. Процедурата трябва да стане до 25 дни, иначе животът на Васко е в голяма опасност.

Същинската химиотерапия, като подготовка за трансплантацията, е започнала в понеделник късно следобед. Тя ще е в продължение на 5 дни по 5 часа. Лично професор Зафер Гюлбаш следи състоянието на Васил. Целият персонал и екип от професионалисти в Анадолу Медицински Център правят всичко по силите си, за да спасят болния мъж.

Общата сума, необходима за костно-мозъчната трансплантация, е 70 000 евро. Още 40 хиляди евро струва химиотерапията. "От вчера имаме уверението на клиниката за 10% отстъпка", каза майката на Васил - Елисавета.

Сега за младия мъж спешно са необходими още 36 000 евро. Толкова не му достигат.

Една година Васко се бори с всички сили за живота си.
Една година хиляди добри хора помагат на момчето да получи своя шанс за нов живот.
Можеш да помогнеш и ти!

Банковите дарителски сметки на Васил Митков Бамбурски:
Райфайзенбанк
В лева: BG38RZBB91551072741303 
В евро: BG41RZBB91551472741313
BIC: RZBBBGSF 
Epay /Easypay: КИН6190484433
Paypal: jerel@abv.bg <mailto:jerel@abv.bg>
Skrill : vasilbamburski@gmail.com <mailto:vasilbamburski@gmail.com>
Дарителски SMS 
Текст на латиница : DMS VASIL На номер: 17 777
За абонати на глобул,м-тел и виваком цената за предплатените услуги е 1.20 лв с ддс цената за клиенти с договор 1.00 лв с ДДС.

Всеки един лев е важен и може да спаси живота на Васко!