Хотелиерите недоволни от срещата с Орешарски

Не получихме конкретен отговор на нито един въпрос, обявиха от бранша

Хотелиери възнегодуваха от срещата си с премиера Пламен Орешарски. Те определиха резултата от разговорите като нулев. Според представителите на туристическия бизнес проблемите в бранша са много, а за тях няма нито решения, нито ясни отговори. От Съюза на собствениците в Слънчев бряг са поставили пред премиера искането си курортът да се отдели от община Несебър и да получи статут на курорт с национално значение.

Управляващите демонстрират принципно съгласие, но реални стъпки за това не са предприети, нито са планирани. По повод искането на хотелиерите Слънчев бряг да се отдели от община Несебър, Орешарски заяви, че въпросът е важен, но все още не е взето никакво решение. Търсели се варианти, но така и не стана ясно какви. Единственото, което стана ясно е, че решение няма да бъде взето скоро или поне не през този туристически сезон.
Хотелиерите настояват пред правителството още да се увеличи броят на полицейските служители в Слънчев бряг. Друг важен въпрос за туристическия бранш е съдбата на инфраструктурата, която продължава да е висяща. От Съюза на собствениците коментираха за пореден път, че настояват властите да вземат мерки за премахване на сергиите в курорта, които го загрозяват и бият по имиджа му.
Единствената добра новина за момента е, че догодина ще се подпише договорът за завършването на пътя Бургас – Слънчев бряг.