Превръщат Слънчев бряг в морско „Илиянци“

Повечето от сергиите в морския курорт укриват данъци и осигуровки и в хазната не влиза нито стотинка от тях, смятат хотелиери

Дългоочакваните изменения в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие разочароваха хотелиерите по морето. Най-негативни коментари отнесе отпадането на забраната за поставяне на преместваеми обекти за търговски, увеселителни и други дейности в т.нар. зона А, която обхваща 100 м от брега.

Черногледите вече чертаят мрачни картини за превръщането на Слънчев бряг в гигантско морско „Илиянци“. 

„Управляващите узакониха превръщането на най-големия ни туристически комплекс в битак, в депо за китайски гащи и чорапи. Заради този проблем курортът, който е лицето на България пред света, беше наричан кокошкарник и с какви ли не още неприятни епитети. Очевидно интересите в този бранш са твърде големи, за да гласува парламентът „за“, коментираха от Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Официално регистрирани в Слънчев бряг са 300, а работят 5000 сергии. Повечето укриват данъци и осигуровки и в хазната не влиза нито стотинка от тях.

„Тези временни обекти са олицетворение на всичко, което не трябва да се случва в държавата ни. Това са сергии, които с неугледния си външен вид и със стоките, които предлагат, не кореспондират по никакъв начин с висококатегорийната хотелска база и принизяват имиджа на курорта. Сега, след като ги разрешиха в зона А, очакваме броят им да се увеличи още“, допълниха пред "Преса" хотелиери.