Погребват Ани утре. Почивай в мир, мила!

Младата жена и майка водеше битка с левкемията

Погребението на 32-годишната Ани Паунчева ще бъде утре /неделя/. Опелото ще започне в 12:00 часа в църквата на село Първенец, Пловдивско. След това тя ще бъде положена в гробищния парк. Ани е родена там и това е била последната й воля. "Желанието й бе да бъде близо до родния си дом, планината и на някое спокойно и тихо местенце", написа съпругът й Мирослав във Фейсбук групата Помогнете да спасим Ани.

"През последната година се прощавахме десетки пъти с нея и винаги ми е давала сили да се държа. Сега ще го направя за последен път! Който желае може да заповяда, за да изрази почитта си и да се сбогува с Ани", сподели още Миро, който до последния миг бе до съпругата си.

Ани ни напусна на 6 май. Тя водеше страшна битка с левкемията. "Господ я прибра до себе си и я избави от човешките мъки. Който желае може да запали по една свещичка за нейната душа", написа Миро и още: "Благодаря на всички за съпричастността и Ви пожелавам никога да не сте на моето място. Пожелавам Ви още здраве, защото всички разбраха, че здравето с пари не се купува."

Ани разбра за тежката болест през ноември 2012 година, дни преди да роди първата си рожба - дъщеричката Рая. Битката с левкемията вървеше в нейна полза. През май м.г. й беше направена трансплантация на стволови клетки. Почти година тя и близките й преминаха през ада.

Миналата година Ани Паунчева успя да приобщи хиляди добри хора и за дни бяха събрани над 170 хиляди евро, нужни за трансплантация. Българи у нас и в чужбина организираха благотворителни търгове, базари, спортни срещи, салса парти и още акции за събиране на нужната сума. И се справиха блестящо. Имаше дарения от 2 лева до 10 000, разказа тогава съпругът Мирослав. Във Facebook страницата "Помогнете да спасим Ани" хиляди приятели на жената я подкрепяха и бяха до нея във всеки един момент от борбата с болестта.

В края на април т.г. Ани и съпругът и заминаха в клиниката във Визбаден, защото тя получила няколко пристъпа на болка в костите на краката. Уплахата, че болестта се е завърнала отново ги накарала набързо да съберат багажа и да пристигнат в Германия. Хроничната кашлица, с която започнали да свикват, се изострила и пневмонията се оказала сериозна. За три дни състоянието на Ани се променило няколкократно и в крайна сметка на 3 май сутринта се наложило да бъде интубирана и да се постави на командно дишане, за да се даде време на лекарствата да подействат и през това време да се спести мъчението на дробовете от уморителната кашлица.

В последните дни състоянието на Ани било критично. Близките й се молиха да успее да издържи и да се събуди. Докторите направили всичко необходимо, за да облекчат положението и да й помогнат, но уви. Ани ни напусна.

Почивай в мир, мила Ани!