Мост пропадна от проливните дъждове

Движението е преустановено

Мостът на общински път от с.Ветрен до с. Сливито в община Мъглиж е пропаднал вследствие на обилните дъждове в последните дни и покачване на нивото на р. Сливитовска. Движението по моста е преустановено. Участъкът в момента е обезопасен. На подстъпите към района е сигнализирано е, че пътят е затворен. На място има постоянна охрана от служители на сектор „Пътна полиция” към ОДМВР Стара Загора.

В тази връзка в Областна администрация Стара Загора днес се проведе заседание на комисия, в която участие взеха областният управител Живка Аладжова, зам. областният управител д-р Тунджай Йозтюрк, кметът на Мъглиж Господин Господинов, зам.-кметът Методи Марков, началникът на ОУПБЗН комисар Стоян Колев, директорът на ОПУ Стара Загора Мехмед Осман, представители на ОДМВР, военни от Втора Тунджанска механизирана бригада.

„Всички рискове за здравето на хората трябва да бъдат избегнати. Изключително неприятно е, че достъпът до Сливито е силно затруднен, тъй като това е основната пътна връзка за населеното място, а знам, че особено през почивните дни там има много хора. Трябва вниманието на всички да бъде насочено към максимално бързото възстановяване на възможността за преминаване с транспортни средства. Задължително е, разбира се, решението, до което ще стигнем заедно, да е законосъобразно и технически обосновано”, сподели Живка Аладжова.

Комисията стигна до консенсус, че най-приемливото решение на този етап е изграждането на временно мостово съоръжение, което да се използва до проектирането и изграждането на постоянен мост на мястото. Цялата процедура ще премине под контрола на областния управител.