Пиян отвлече дете, мислел, че е неговото

Делото не тръгна, подсъдимият нямал пари за адвокат

Мъж е отвлякъл 4-годишно момченце от детската площадка пред блок 106 в жк”Меден рудник”, а след това се оправдал, че бил пиян и си помислил, че е неговото.
Детето било похитено около 22 ч на 6 юни м.г. То си играело на площадката с други хлапета пред погледа на майка си и баща си. Изведнъж отнякъде изникнал непознат, който хванал за ръка момченцето и го помъкнал нанякъде.
Родителите на детето хукнали да го гонят, станал скандал. Похитителят не пускал детето и твърдял, че е негово. Тогава бащата го повалил с юмрук на земята, а майката – Петя Иванова набрала тел. 112. Успели да го завържат на детската площадка до идването на полицаите.
Похитителят се казва Петър Стефанов, станало ясно при ареста му. Срещу него е образувано дело по обвинение за отвличане по чл. 142, ал. 1 от Наказателния кодекс, за което се предвижда затвор от 1 до 6 г. Процесът трябваше да тръгне днес от 9 ч, но бе отложен. Причината бе, че Стефанов не успял да си ангажира адвокат, защото работел в Свиленград. Нямал и пари.
Майката и бащата на 4-годишното момченце не пожелаха да се конституират като частни обвинители и граждански ищци. Те не искат обезщетение, а само възмездие.
Пред криминалистите Петър Стоянов разказал, че имал дете на същата възраст и със същото яке. Детето му обаче било момиченце. В деня на инцидента той бил пиян, чул, че някой вика: „Тате, тате“ и решил, че това е дъщеричката му. Хукнал към детската площадка и грабнал детето и отпрашил. Взел това дете, защото имало същото яке като неговото, оправдал се Петър.