Мъж уби жена си с камък

Тялото на жената е открито година по-късно в кладенец

29-годишен мъж e арестуван за убийството на съпругата му. Задържаният е Пламен Шанков от село Медковец, който затрил жена си Нина Илиева (25) заради битов скандал.

По данни на полицията в Лом на 22 май в землището на село Медковец в местността „Пчелинска падина”, земеделски производител намира в кладенец човешки останки. Той е обработвал нивата си и когато отишъл до кладенеца, видял трупа на повърхността на водата. След изваждането му е установено, че тялото е в напреднала фаза на разлагане и не може да се разбере дали става въпрос за насилие или нещастен случай.
 
Тялото веднага е откарано за аутопсия в град Монтана, където е установено, че става въпрос за лице от женски пол на възраст 25-30 години. Трупът е престоял в кладенеца 6-7 месеца. Веднага е образувано досъдебно производство. В резултат на направения ДНК анализ става ясно, че това са останките на Нина Илиева, обявена за общодържавно издирване.
Съпругът й Пламен Шанков направи пълни самопризнания. С Нина живеели на семейни начала. Тя обявила, че смята да го напусне. Той я ударил с камък в главата и я убил.

Задържаният е бил кадрови военнослужещ в представителните гвардейски части, но е напуснал по собствено желание.