Нова детска градина отваря врати в "Оборище" (снимки)

Децата ще могат да посещават обновената детска градина от 1 септември

Нова детска градина в столицата ще приеме своите възпитаници от 1 септември. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова инспектира днес изпълнението по проекта в присъствието на ресорния зам.-кмет Ирина Савина, кметът на район "Оборище" Йорданка Фикирлийска и директора на дирекция "Образование" Мария Минчева.

151 ЦДГ е една от двете нови сгради за детски градини, които се изпълняват тази година в район "Оборище". Тя ще разполага с две групи за ясла и една - за градина. Обновен е и дворът с пет нови детски площадки за всяка от групите.

"Предстои новите свободни места да се обявят в системата на детските градини. Децата ще могат да посещават от 1 септември".

Тя допълни, че след построяването на двете нови сгради недостигът на места за прием на най-малките в района постепенно се преодолява.

До края на годината се предвижда да бъдат завършени още осем детски градини. За още шест се провежда процедура за избор на изпълнител.

В другата детска градина, която е изградена в район "Оборище", ОДЗ 62 (филиал) ще бъдат преместени децата от сградата на ул. "Дунав", част от която не е общинска собственост. "Взехме решение, че ще преместим децата в групите в новата сграда, за да преговаряме със собственика за реновиране на втори и трети етаж от сградата, които не са общински. След ремонта в сградата ще бъдат приети и нови деца през следващата година", обясни столичният градоначалник.