Северина: Истинският килър е изнасилил сестра ми!


- Северина, научихме, че Атанаска се е отказала от самопризнанията си, вярно ли е това?
- Да, вярно е. Преди около седмица тя даде нови показания пред прокурор.

- Вярно ли е, че отрича напълно, че е убила 8-годишната Алекс?
- Да, вярно е. Тя най-накрая се престраши да каже каква е истината около това жестоко убийство. Аз лично ще се боря с всички сили този случай да бъде разплетен докрай!

- Атанаска знае ли кой или кои са убийците?
- Знае ги, казала ги е, където трябва. Ние също ги знаем. Всичко около тази гнусна история ще излезе съвсем скоро наяве. И всички, които са замесени и в убийството, и в прикриването на извършителите, искрено се надявам да си платят.

- Колко са убийците?
- Един е физическият убиец. Но има много други, които го прикриват. Аз лично разполагам с показанията на Атанаска. Заключила съм ги в сейф. И съм предупредила хора да ги извадят, ако се случи нещо с мен. Изпратила съм копия от документите до Националната следствена служба и до Главна дирекция „Национална полиция”. Ще ги изпратя и на други места.

- Кой е убиецът? Или какво казва Атанаска за него?
- Име сега не мога и не искам да казвам. Още е рано, но скоро ще се разбере кой е. Млад мъж, много близък приятел на семейството на Алекс. От региона е, но не е от Поморие. Криминално проявен,

членува в една от групировките, които се занимават с наркотици

Засега толкова мога да кажа.

- Вие говорихте ли с родителите на Алекс, да им кажете кой е убиецът?
- Не, никой от нас не е говорил с тях. Но аз съм убедена, че те много добре знаят кой уби момиченцето им. Те познават този човек, наясно са. Но сигурно и те се страхуват да говорят, знам ли и аз. Защото този човек е много опасен.

- Казвате, че жертвата не е само Алекс, кои са другите жертви?
- Имам сведения, че преди убийството на Алекс, същият този човек е изнасилил друго момиче, по-голямо. Заплашили са го да мълчи и случаят е потулен. Жертвите са много. Жертва е Алекс, жертва е сестра ми, която бе избрана, за да бъде натопена, защото е най-подходящата – сама жена, живее в същия вход, беззащитна. Всички тези са си мислили, че няма да има кой да я защити, но са се объркали!

- Вярно ли е, че след убийството на детето човекът, посочен от Атанаска за убиец, я е изнасилил?
- Да, точно така е! Той е изнасилил сестра ми до трупа на убитото дете.

Тя обаче е успяла да осигури доказателства за това изнасилване

въпреки шока, в който е била.

- Какви доказателства?
- Не мога да кажа, защото може и да изчезнат.

- Този човек, за когото говори Атанаска, къде е убил Алекс – на тавана пред сестра ви ли?
- Не, когато е отишъл горе, е донесъл детето вече мъртво. Имал е план явно какво да направи и как да натопи сестра ми.

- А тя защо е направила самопризнания и е поела вината?
- Защото я е заплашил, че ще ни убие всички! Казал й е, че ако проговори какво се е случило, ще започне да ни коли наред и ще започне най-напред с моите деца, после с нейните. Знаел е слабото й място. Атанаска много обича децата. Затова е мълчала и не го издавала, а накрая е решила да поеме тя вината, за да защити всички нас.

- Тя имала ли е интимни отношения с този човек?
- Не, никакви. Дори не го е познавала отблизо. Само по физиономия го е познавала, защото той е бил близък приятел на семейството на Алекс. Често им е ходил на гости, оттам го е познавала.

- Премълчавате ли нещо?
- Да, много подробности и важни факти премълчавам, но нямам друг избор в момента. Ще дойде ред, и тях ще ги кажа. Моля се само разследващите да си свършат работата и да арестуват истинския убиец, защото той се разхожда на свобода дори и сега в този момент

и не се знае коя ще е следващата му жертва

- Атанаска всичко ли знае около убийството?
- Не знае всичко. Не знае например къде и как е убито детето. При нея този човек го е занесъл вече мъртво. Казал, че нямал намерение да го убива. Думите му са били: "Аз само исках да го уплаша". Атанаска не знае също къде е занесъл трупчето вечерта. Тя е сигурна, че той е напуснал стаята й на последния етаж с мъртвото дете. Изнесъл го е, увито в детско одеяло. Не знае и после кой, как и кога е върнал тялото на Алекс на тавана. Ние всички се надяваме да се разберат тези неизвестни неща.

- Вие или друг от семейството били ли сте заплашвани да мълчите?
- Не, никой не ни е заплашвал. Нито мен, нито друг от семейството. Заплашена е само сестра ми Атанаска, че ние ще бъдем убити. И ако някой мисли да идва да ме заплашва, отсега да знае, че няма да му се получат нещата! Мен не могат да ме уплашат! Има убито дете и аз ще направя всичко по силите си, убиецът да бъде разкрит!

Блиц