Скандално! Раздават пари на политическия кабинет, за войската - нищо

Служител на "Военни клубове и военно-почивно дело“ към МО се е самоубил

ГЕРБ засили огъня към военното министерство, което през последните дни се тресе от скандали, и обяви, че внася два сигнала до прокуратурата за нередности във ведомството.

Oсвен това от партията на Бойко Борисов обвиниха министъра на отбраната Ангел Найденов, че е вдигнал заплатите на съветниците си и провежда политическа чистка.

Найденов от своя страна отхвърли твърденията на опозицията с лаконичния коментар, че "са странен и нелеп микс от политическа чалга, конспиративни теории и злоупотреба с личната драма на хората". Той не ги коментира по същество.

Според ГЕРБ действията за освобождаване на постоянния секретар също са неправомерни.

Toтев бе назначен на поста от служебното правителство на Марин Райков, като длъжността е с мандат от четири години. Въпреки че официалният мотив за евентуалната му смяна ще бъде незадоволителната му работа, остава въпросът защо това се прави в последния момент и дали така няма да се назначи друг подходящ кадър на мандатната длъжност.

Според ГЕРБ, в момента се освобождават и други хора от търговските дружества, за да се назначат близки до БСП кадри.

Валентин Радев коментира, че целта е да разчитат на тези хора за следващите избори.

Във вторник от ГЕРБ критикуваха и орязания бюджет за отбрана.

Атака срещу ведомството дойде и от бившия военен министър Николай Цонев, който заемаше поста в края на мандата на тройната коалиция.

Той излезе с отворено писмо до Ангел Найденов, в което посочва, че преди няколко дни във ведомствения хотел "Шипка" служител на агенция "Военни клубове и военно-почивно дело“ към МО се е самоубил. Няколко дни преди това той е бил уволнен, а според Цонев "по предварителна информация, именно това е причината да отнеме живота си".