A to JazZ Festival продължава и тази вечер в Южния парк

София Лайф

28-06-2014, 17:07

Снимка:

Facebook

Автор:

Пенко Тодоров

Всичко от Автора

Още по Темата:

Самодеец от Банско се пребори за специалната награда в национален фестивал

Брайън Смит открива музикалната програма на кинофестивала "В Двореца"

Летният фестивал се отлага за 2 юли

Италианският кулинарен фестивал е към своя край

Албена е домакин на Международния детски фестивал на изкуствата "Трикси"

"Ацис и Галатея" открива Летния фестивал на 25 юни

Отложиха Фестивала на модата и красотата за 29 юни

Най-добрите в подводната фотография се събират на фестивал в Китен

Битката за евростолица на културата като футболно първенство - важен е последният гол

Виенски експерти стават културни мениджъри на столицата

Мотопарад по улиците на София

Хулио Кортасар на гости в София тази вечер

AnimeS Expo 2014 на 5 юли в София

„Софийски солисти” откриват „Дни на класиката в Балчик”

"Американски балет за България" гостува на столичната сцена тази вечер

Съботните ритми са повлияни от магическия полъх на Родопа планина

Музиклалното събитие A to JazZ Festival продължава за втора поредна вечер в Южния парк в София. Тази година той е с етно звучене.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община, провежда се в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата през 2019 г. и ще премине под патронажа на председателя на Столичния общински съвет, г-н Елен Герджиков. Организатори са Фондация "A to Z" и Фондация "Америка за България".

Хедлайнер в заключителната вечер (29 юни) ще бъде един от най-големите джазмени на нашето време - Ричард Бона. Зад гърба си Бона има номинация за "Грами" и записи с едни от най-сериозните инструменталисти на Америка. Пред българската публика той ще представи афро-кубинския си проект "Mandekan Cubano", който претворява разнородни етнически корени и древни традиции в изненадващо нови форми.

Броени часове преди да излезе на сцената на A to JazZ Festival, звездата ще изнесе и едночасова лекция пред ученици и студенти в Националното музикално училище в София – на 29 юни, неделя, от 11:00 часа.

Преди Ричард Бона сцената на A to JazZ Festival ще бъде завладяна от цяла плеяда от брилянтни български музиканти - страстната фламенко група Banda Del Padre и българското Етно джаз трио, обединяващо артистичните търсения на трима виртуозни музиканти: акордеониста Петър Ралчев, краля на перкусиите Стоян Янкулов-Стунджи и един от най-добрите ни изпълнители на китара и тамбура-Ангел Димитров.

Тази вечер публиката ще може да се наслади на младите надежди Михаил Филипов квинтет и проекта на големия ни саксофонист Димитър Льолев "Родопология", повлиян от магическия полъх на Родопа планина. Перлата в короната на втората фестивална вечер ще бъде емблематичният за португалската Кабо Верде сцена Тито Париш с неговата акустична формация.

Повече за културното събитие можете да видите на неговата страница във Facebook.