Семейната драма на Елтън Джон, която не знаете

Известният английски певец и музикант проговори за голяма лична семейна драма

Пред „Таймс” известният певец и музикант Елтън Джон за първи път говори за своята лична семейна драма: Баща му не е взел неговия талант на сериозно.

Стенли Дуайт, бивш пилот на изтребител през Втората световна война не е посетил нито един концерт или изпълнението на прочутия си син. Артистът смята, че причината за това отхвърляне е проста: бащата не можеше да прости за хомосексуалността на сина си.

"Баща ми никога не се е интересувал от таланта ми, бе отдалечен от успеха ми, и не разбирам защо. Дали е хомофобия? Беше ли се уплашил? Това е една невероятна болка за мен, много силна загуба. Мисля, че е така и за баща ми. Ето това правят предразсъдъците с хората ", с горчивина отбеляза световноизвестния музикант.

Още от детството талантът на Елтън Джон бил очевиден. Той започва да свири на пиано на три години, а на 11 годишна възраст печели стипендия за Кралската консерватория. Освен това, според артиста, баща му никога не е проявявал никакъв интерес към него и като дете. Родителят не се опитвал да помогне на кариерата му, въпреки че той също обичал музиката и свирел на тромпет.

Певецът обясни този деликатен момент така: "Причината не е в това, че той не обича децата или не зне как да се справя с тях. Той ни изостави и се разведе с майка ми, създаде си друго семейство. Той бе отличен баща на децата си. Така че причината не е в самите деца, а в мен."

По-рано, Елтън Джон  се скарал и с майка си Шийла. В скорошно интервю жената открито говори за скарването със сина си, като се „изповяда”, че това се е случило ", заради глупости." "Скарахме се когато Елтън ми се обади и пожела да скъсам отношенията си с неговите приятели от детинство – Боб Халей и Джон Рийд, които не го подкрепиха, когато той реши да се омъжи за партньора мс Дейвид Фърниш, а аз отказах.

Тогава той ми вдигна скандал. Разкрещя се, че съм го ядосала, и аз му отговорих: "Грижиш се повече за проклетия си любовник, отколкото за собствената си майка!" Елтън блъсна телефона в масата, каза, че ме мрази. Тогава скъса всички връзки с мен, не ми звъни и пише" разказа 90-годишната майка на артиста.

Най-интересното нещо в тази история е, че въпреки кавгата, Елтън Джон усърдно плаща всички сметки и данъци на възрастната си майка.