Учени: Мъже, не избирайте по-голям от нужния размер кондоми

Мъжкото его относно размера при избор на презерватив може да бъде опасно за здравето

Мъжете рискуват здравето си, когато от чувство на гордост упорито отказват да ползват малки презервативи. Това също така ги лишава от значителна част от удоволствието от секса са установили учени.

Американските изследователи от известния „Институт за сексуални проучвания“ Кинси интервюирали в интернет 436 мъже, които използват презервативи. Те установили, че 45% от анкетираните избират неподходящ размер презервативи. 

Това се дължи на факта, че, като правило, мъжете искат да се ласкаят от закупуването на голям размер кондоми. По време на полов акт това води до развличане, плъзгане и изхлузване на изделието, което намалява удоволствието и създава дискомфорт за мъжете и техните партньори.

Грешка с избора на подходящ размер презерватив води до дразнене на пениса (феновете на големите гуми се оплакват пет пъти повече от "мъжете реалисти"). 

Тези, които отказват кондом с правилния размер имат два пъти повече проблеми с ерекцията по време на полов акт.

Но основната опасност се крие във факта, че феновете на "големия" размер са заплашени от много по-голям риск от заразяване с някаква венерическа болест, защото неусетно хлабавият презерватив се изхлузва от пениса по време на полов акт, особено по време твърде енергични търкания. 

Прочването е публикувано в списание Sexually Transmitted Infections (Полово предавани инфекции). Изследователите призовават представителите на силния пол, да оценят реалистично своята сила и да купуват презервативи с правилния размер.