Децата на Елтън Джон наследяват пари само за „основни нужди“

Легендарният изпълнител не иска да глези наследниците си и се опитва да ги научи на уважение към парите и труда

Британският певец Елтън Джон не възнамерява да остави цялото си наследство на синовете си, съобщава вестник Сън. Както изданието припомня, богатството на музиканта е на стойност около 200 милиона лири.

Заедно с партньора си Дейвид Фърниш Сър Елтън има двама сина. По негови думи, той възнамерява да остави на Закари и Илайжа "солидна" сума, но не цялото си състояние.

"Ужасно е да се дава на децата богатство, това разрушава живота им." - казва звездата. Той признава, че синовете му имат "най-невероятния живот". "Те не са обикновени деца, и аз не се преструвам, че са такива, но трябва да има някакво подобие на нормалност, малко уважение към парите, известно уважение към работата и труда." – добавя Елтън Джон.

Двойката, която е заедно от близо 23 години, в момента е в процес на изготвяне на завещанието си, пише femalefirst.

И двамата са единодушни, че ще оставят на децата си стабилно финансово състояние, но и че е много важно те да разберат стойността на парите от ранна възраст, защото това ще им помогне в бъдеще.

Дейвид споделя: "Все още търсим баланса в това решение. Всичко извън основните разходи трябва да си го спечелят сами. Най-големите радости и всичко, което Елтън и аз сме създали, са дошли от упорита работа, а от това идва и самочувствието, че си постигнал нещо."

И въпреки че Закари и Илайжа са все още много малки, съответно на 5 и 3 годинки, вече се учат и на домакинската работа. Сър Елтън споделя, че те вече помагат в кухнята – взимат си чиниите, за да бъдат измити, подреждат си стаите, и му помагат в градината.

Когато са изпълнили задачите си, певецът им подарява по една малка звезда, за да разберат, че са направили нещо добро. "Така децата се учат да се стремят към постижения", смята ексцентричният музикант.