„Мумията“ с Том Круз – първи трейлър (видео)

Очаква ни много динамика и екшън

Студио Universal Pictures пусна първия трейлър на филма "Мумията". Филмът е с участието на Том Круз, Ръсел Кроу, Анабел Уолис и София Бутела под режисурата на Алекс Къртцман.

Премиерата ще се състои на 8 юни, 2017 г..

Оригиналната лента "Мумията" е издадена от Universal през 1932 г., главната роля тогава играе на "господарят на ужасите" - британския актьор Борис Карлоф. През годините филмът е последван от няколко продължения, включително едноименната комедия с Брендън Фрейзър в главната роля.

Първите официално селектирани кадри от филма оставят впечатлението, че този римейк на “Мумията” ще представлява нещо като нов вариант на “Мисията невъзможна”, но в света на свръхестественото. Във всеки случай, обещанието е за доста екшън и главозамайващи зрелища.

Сюжета очевидно се различава от този с лековато-комичните приключения на Брендън Фрйезър и компания, описани в четири филма, които преди 15-20 години събраха и овации, и критики.

Сега героят на Том Круз е офицер от ВМС на САЩ, който заедно със свои колеги открива загадъчна мумия, докато разкрива бункер на терористична група. Интересното е, че главният герой загива още в началото на филма (при транспорта на въпросната мумия) … но след това възкръсва, за да се заеме както трябва с причинителката на неприятностите.

А тя е могъща, защото мумията всъщност е египетската царица Ахманет, която, разбира се, е много ядосана след завръщането си от отвъдното, а и владее порядъчно необикновени сили. Този персонаж е поверен на звезда от филма Kingsman - София Бутела. Обещания за добър филм ни дава също присъствието на актьори като Ръсел Кроу и Анабел Уолис, както и това на режисьора Алекс Къртцман, който определено не е новак в екшън жанра.