Кой и Защо влиза във Вип Брадър? (ЧАСТ ПЪРВА)

След 10 дни стартира поредният сезон на риалити формата

Образцовият дом на Вип Брадър ще отвори врати на 15 септември, за два дни прага на Къщата ще прекрачат над дузина известни и не чак толкова личности, които са се съгласили да се „разголят” пред камерите, зрителите и продуцентите.

За да направят такава рискована крачка, популярните трябва наистина да са мотивирани, а какъв по-добър мотив от парите?!

Е, на някои търсачи на още повече известност, продуцентите обещават светло бъдеще и лансиране в бъдещи проекти, но забележете, само ако са послушни и изпълнителни участници в уж не режисираното  шоу.

Изненадва факта, че лице на bTV ще влезе в Къщата. Неписано правило между телевизиите е да не канят и да не разрешават участие на свои „продукти” в конкурентни медии.

Ако Иво Аръков наистина е събрал смелост да влезе в Брадъра, значи е загърбил кариерата си в bTV и се е насочил към NOVA.

Някои от вас сигурно знаят, че всеки избран да участва, отговаря на определен стереотип и макар шоуто да е риалити, тоест не режисирано, всеки си има отредена роля, която изпълнява. Понякога самостоятелно, друг път подтикван от редакторите.

Новината, че белославския бикънект актьор влиза в шоуто съвпадна с интервю на Ицо Петроф, в което той разказва, че Аръков е притиснат да върне парите, които е взел от Мика Стоичкова за да си направи заведение.

Може би спешната нужда  от пари е принудила бившият манекен да прибегне до тази опасна стъпка. Разбира се, не трябва да се забравя и параноичното желание на „секс символа” да бъде известен и постоянно да вижда лицето си на страниците на таблоидите.

Предполага се, че отредената му роля в шоуто е и тази, която се опитва да играе и в живота, на Дон Жуан. С навика си да омайва по-възрастни, самотни и лековерни дами, склонни да изживяват  майчинско поведение в третата възраст, нежният хубавец ще се опита да омагьоса с „момчешки” чар някои от родените в средата на миналия век съквартирантки на образцовата къща.

Не е тайна, че когато продуцентите направят „голяма инвестиция”, под формата на хонорар, те ще направят всичко възможно да извлекат максимална полза от скъпоплатения участник.

Това на простичък език означава, че всички истории около Ивчо ще лъснат на яве. Много вероятно е в къщата да влезе Мика Стичкова, или поне да се появи я в студиото на някой лайф или пък в изповедалнята.

Други имена свързани по-интимно с него са Мария Илиева, Елен Колева, Яна Маринова и Деси Зидарова. Едва ли продуцентите ще зачекнат темата около връзката на Аръков с Илиева, тъй като поп дивата е съдия в друг риалити формат на същата телевизия.

В списъка с любовни подвизи на мачото със съмнителна сексуалност има и мъжки имена, но най-често споменаваното е това на театралът Мариус Куркински.

„Звездата” на Фамилията ще трябва да се постарае много, за да избегне намесването на гей нишката в личния си живот и разкриването на други свои отскачания до отсрещния бряг, ако иска да поддържа имиджа си на хетеро жребец. Освен това трябва много внимава да не разгневи отново бившия си тъст Христо Стоичков, защото не се знае как ще реагира „модерният ляв”.

Оказа се, че звездата от Гебедже е много суетен, той бил гневен на главния редактор на Love Style, Антон Стефанов, за грозната си снимка на корицата анонсираща участниците в новия сезон на формата.

Името на сезона „Образцов дом” и авторекламните спотове по NOVA правят явна отправка към годините на комунизма, когато България бе Народна Република, членка на СИВ и горда част на соцлагера от източната страна на желязната завеса. Много от вас мили читатели не сте запознати с тези „спокойни” времена, но по-възрастните още помнят опашките за банани и Кока Кола, пазаруването с купони, спестовните влогове за жилище и кола, режима на тока и водата.

Освен тези „благини” от времето на Тодор Живков в Къщата би трябвало да има привидно високоморално и добродетелно съществуване и добросъседство. Злословенето по адрес на Партията и ръководителите й може да бъде наказано със заточване в лагерите в Белене, а прелюбодейците да бъдат публично порицавани.  Жените с леко поведение, каквито вече е ясно ще има в Къщата, са заплашени от остригване и изселване в някое затънтено родопско селце.

Елена Кучкова

Едно съвременно комунистическо общество не може да функционира без агенти, доносници, шпиони и други кадри на ДС, разузнаването и контраразузнаването, които да подпомагат борбата с вредното влияние на капитализма и антикомунистическите прояви. А, както знаем редакторите на това шоу са майстори именно в подривната дейност и омаскаряването.

Тази номенклатурна визия обаче е възможна само ако диктаторите от Брадъра са решили твърдо да пресъздадат атмосферата на соцреализма, в която табелката „Образцов Дом” на вратата беше гордост за всяка уважаваща себе си домакиня.

Ала, какво се крие зад входната врата на привидно идеалното семейство, закичена със заветният надпис?

Лицемерие, скандали, изневери, извънбрачни деца, проблеми с алкохола и домашно насилие или едно щастливо семейство, чието единствено забавление са криминалетата на „Студио Х” в петък вечер и вицовете за Лили Иванова и Асен Гаргов, това никой не може да знае, докато не надникне зад портата на „образцовия дом”.

Интересното, е че като никога, макар и индиректно, продуцентите повдигнаха завесата и разкриха голяма част от съквартирантите предварително, което си е истински прецедент. Защо го правят, само те си знаят.

Нека да разгледаме заедно ВИП листата и да видим, кой и защо се е навил да се орезили и каква ще бъде евентуалната му роля в предаването.

Според информация на списание “LOVE style” имаме първоначална представа за десет от обитателите на Къщата.

Половината от бъдещите съквартиранти са родени (и да се надяваме още помнят) времето на НРБ, това са Йорданка Христова, Камелия Тодорова, Тити Папазов, Влади Въргала и фолк певицата Кали. ПР експертът и ТВ водещ Ива Екимова също може да мине в това число защото е само с година по-млада от фолкаджийката Кали.

Според най-новата информация, Евгени Минчев се отказал от участие заради влизането на Камелия Воче, но за това ще говорим  в края на материала.

Йорданка Христова е жив пример за порядъчна тоталитарна изпълнителка изживяла горещ роман с кубинския диктатор Фидел Кастро, което може би е сплотило още повече двата „братски” народа, кубинския и българския.

Причините Данчето да влезе в Къщата могат да бъдат само парите или старческо слабоумие. Възможно е лековерната Христова да е повярвала в обещанията на продуцентите в светло бъдеще след участието си във формата. Твърде вероятно е по време на шоуто, да изплуват и историите на дъщеря й Ивана, която публично демонстрира привличането си към собствения си пол.

Дълго време след прехода Йорданка е обявявана за номенклатурен кадър на бившия режим заради брака си със син на голям партиен функционер.

Любимата на Фидел може би не се досеща какво точно са намислили редакторите, вкарвайки друга звезда от времето на тоталитаризма, Камелия Тодорова.

Защо влизат и какви  роли ще играят Камелия Тодорова, Въргала, Тити Папазов, Кали, плеймейтката Елена Кучкова, Ели Гигова, Ива Екимова и какъв е проблема между Евгени Минчев и Камелия Воче, които също трябва да влязат в Къщата, ще прочете във втората част ТУК!