Соня Колтуклиева: #КОЙ активира "спящата клетка" Михнева и защо?

Пенсионираната ТВ водеща тича от медия на медия, слагайки се на прокуратурата с жалки напъни да спасява пробития й имидж

Издателят на вестник "Шоу" и сайта БЛИЦ в панически опит да спаси изданията си от тоталния срив на доверие, лъже-маже на поразия. Георги Ст.Илиев, стар ерген и мизантроп, прибягва даже до услугите на пенсионирани ТВ водещи, за да имитира скандали, та белким пусне малко кислород в изтощеното тяло на таблоида "Шоу", изпаднал в будна кома. Бори се за оцеляване, горкичкият. 
Да, името Соня Колтуклиева вдига тиража и трафика, така е. А името Маргарита Михнева предизвиква само присмех и подигравки. Забавно е да гледаш как Георги Ст.Илиев предоставя кален терен на Михнева, за да рие като пощръкляла крава по мен, как се крие като страхлив мишок под полата й. Уффф, клети словоблудци, жалки сте, бе. 
Какъв й е купонът на Михнева? Яко да се сложи на прокуратурата, защото "кралицата на клеветата", както я нарича ТВ легендата Кеворк Кеворкян, от години непрекъснато има проблеми с правосъдието: тя самата признава във вестник "24 часа" за 25 дела; по-известните от тях са за придобиване на жилища на ул."Оборище"и площад "Народно събрание", по обвиненията,че е взела плик с пари от посредник на Алексей Петров, заради клеветите срещу бившия министър Мирослав Севлиевски, който я осъди; съдили са я Кеворк Кеворкян, Хачо Бояджиев (светла му памет), Гриша Ганчев, Тошо Тошев, Валерия Велева, Андрей Райчев, Кънчо Стойчев, Петър Курумбашев... Както сполучливо написа някой във Фейсбук - "активираха спящата клетка Михнева, защо ли?!" Кой я юрна по медиите да реанимира помръкналия имидж на прокуратурата заради скандалните случаи "Костинброд", "Бобов дол" и "КТБ"? Ако това са главният прокурор Сотир Цацаров или водещият прокурор по делото КТБ Иван Гешев, едно ще им кажа: ей хора, да не ви е изпила чавка акъла?! Михнева може така да ви дискредитира, както не сте си представяли в най-мрачните кошмари. Вече се докарахте дотам ваши колеги магистрати да казват:"Който Михнева вади, от Михнева умира!" 
Пенсионираната Михнева търчи по медиите да "задава въпроси" дали аз съм в някакъв списък по делото КТБ, защото съм взимала пари в брой от банката. Не знам за никакъв такъв списък, тя пък откъде знае?! Ако някой сега се опитва нещо да изфабрикува срещу мен, заради критиките ми към действията на прокуратурата - добре да ме чуе: няма как да ме страхувате, няма как да ми затворите устата с раболепни наемници, крякащи измислици ...Не съм взела нито една стотинка от Корпоративна търговска банка - нито в брой,нито с кредит! Нямам никакви отношения с КТБ. 
Обаче Георги Ст.Илиев има. На 29 септември т.г. сайтът ПИК публикува шокираща информация: "Издатели на "Блиц" с 6,4 млн. евро необслужени кредити от КТБ! На 28 октомври - дело за несъстоятелност! Цветан Василев може да назначи синдик". Сигурно Георги Ст.Илиев и Славка Бозукова се надяват Делян Пеевски да реши този кофти проблем, ама силно се съмнявам да ги огрее. Генералният спонсор го няма вече. 
На Георги Ст.Илиев това си му е маниер: да осере пейзажа и после да тича ужасЕн при този-онзи влиятелен мъж за помощ. Така, през зимата на 2011 г. е отърчал при главния прокурор Борис Велчев да го спасява, но не му се отворил парашута. За тази история може да разкажа някой друг път...  
Сега по темата Михнева. Във в."Шоу" тя твърди, че съм писала дописка за дъщерята на Красимир Гергов, наричала съм я "наркоманка". Ега ти безсрамието, ега ти наглостта тази отвратителна лъжа да излезе точно в "Шоу"! Михнева казва: "Припомням ...обида на Колтуклиева към детето на Гергов, че било наркоманка, пияница и пън." Издателят Георги Ст.Илиев и цялата редакция знаят кой е авторът на дописката в "Шоу" със снимки и гадни внушения за дъщерята на Красимир Гергов: написано е от някаква извънщатна дописничка - питала съм ги, защото ненавиждам пошлостта децата да бъдат замесвани в публични скандали на родителите. Е, Георги Ст.Илиев няма деца и не му пука за това. 
Впрочем, по Канал 3 Красимир Гергов го обвини в медиен рекет, Георги Ст.Илиев се уплаши и дори не подаде тъжба за обида и клевета. 
Аз заведох дело срещу Красимир Гергов през декември 2011 г., защото по телефона, докато бях в студиото на Сашо Диков,той ме нарече: "мърла" и "пачавра". А ме нарече така,  понеже в няколко публикации показах как през свои фирми и чрез подставени лица се е облажил от държавни поръчки с 11 милиона лева  при правителствата на Тройната коалиция и на ГЕРБ, как е получил чрез заменки земя за голф-игрище, как с решение на кабинета "Станишев" е взел великолепен имот в центъра на София...ето затова. 
Михнева възторжено съобщава,че делото ми срещу Красимир Гергов било прекратено. Колко вълнуващо, колко достойно - да тържествуваш, че една жена и журналистка е била наречена "пачавра" за разобличаващи материали, а съдът не е постановил възмездие за бруталната обида. Браво, Михнева, можеш да се гордееш със себе си! Впрочем, ти навярно не би се засегнала, ако те нарекат "пачавра", нали?! Аз, обаче, се сринах от емоционалната травма, получих кръвоизлив и влязох в болница; оперираха ме и се възстановявах 5 месеца. 
Адвокат проф.Георги Ценев по желание на някаква съдийка е прекратил моето наказателно дело срещу Красимир Гергов без изобщо да ме попита и без дори да ме информира за изхода от делото. Затова написах възражение до комисията по професионална етика и превенция на корупцията към Висшия съдебен съвет - там професорът да ходи да дава обяснения. Аз ще заведа сега гражданско дело срещу Красимир Гергов с помощта на друг адвокат. Ще подам частна тъжба за клевета срещу Маргарита Михнева, естествено. 
Тя пък щяла да ме съди, че я нарекох "клеветница". Е, как да я нарека - майка Тереза ли, след като направи опит да ме оклевети зад гърба в ефира на ТВ7 няколко минути, след като напуснах студиото?! Добре, че бях наблизо и връхлетях обратно в студиото да й се опълча. С нейните връзки в съдебната власт - Михнева може и да ме осъди. Но ще ми остане удовлетворението, че публично съм я нарекла клеветница - заради себе си и заради многото още други, които е обиждала от позицията на ТВ водеща, изживяваща се като последна инстанция на истината. Сега ми пишат и ми се обаждат десетки люде, с които се е гаврила. Едно ще ви кажа, хора : Господ гледа! А дори и главният прокурор не е по-голям от Господ, колкото и да е недосегаем в България. 
...Каквито и закани да отправя Сотир Цацаров към хората, които се били "хранили" от КТБ, основният въпрос е: какво е участието на прокуратурата в затварянето и съсипването на КТБ, от което пострадаха хиляди хора и десетки бизнеси, разклати се банковата система и се срина имиджът на България по света.
 
Източник: bulgaria-news.bg