Биг Брадър „All Stars” или как се „пере мръсен” имидж (Турбо част)

Анал-из на съвременната методика за пране на „кирливи ризи”

След като разгледах яловите  опити на Ники Китаеца да „измие” изначално оцапания си образ на мачо, продължавам с Борислав Захариев – Боби Турбото, който бе вторият изгонен от публиката на шоуто в понеделник.

Турбо популярният Боби от „Сблъсък” нашумя със скечовете си на ненормален, безпардонен идиот, който плещи врели некипели безсмислици от ефира под формата на шокиращи скечове недостойни за ранния си час на излъчване. След кратки прекъсвания, той се изявяваше и в друго предаване „Шоуто на Иван и Андрей”, но отново с абсолютно идентичния прякор и поведение пред камерата.

Полепнал и наслоен с годините върху името му като патина върху стар чайник в днешни дни този изтъркан образ е непосилно бреме за Захариев, които явно трудно се реализира в шоубизнеса като актьор.

Преди пет години птиченцето каца на рамото на Боби под формата на участие в танцувалното риалити „Вип Денс”, но и тогава той пропуска възможността да промени бъдещето си и да смени славата на откачалка и да започне на чисто.

От три години Турбото е без работа и живее при родителите си. Равносметката, вече на 33 години, той не е постигнал нищо повече от прословутия си образ със синята престилка и белите пластмасови очила. Сега заявява, че няма да повтори грешката си, влиза в Къщата с желанието да покаже истинския Борислав, който може повече от дивия ненормалник Турбото и да си намери работа.

Още от първите дни в Къща обаче се вижда, че Боби продължава да се люшка ту в единия ту в другия край на диапазона от образи. Изкушението да разсмива и забавлява с вицове и смешки от стария си арсенал, често надделява над желанието да се представи в сериозна светлина, което навежда на мисълта, че Боби Турбото не е само образ, а част от същността на Борислав Захариев.

За съжаление през последната седмица, съквартирантите и аудиторията забелязват един, тъжен, самотен и отегчен Боби, който не успява да намери съмишленици и общи думи с никой от съквартирантите на Къщата. Това може би е и причината той да получи номинация и в крайна сметка да напусне шоуто.

Зрителският вот може да значи наказание за неуспешния опит да изчисти имиджа си от образа на Боби Турбото или пък възмездие за това, че ни тормозеше психически с идиотските си скечове в ранните неделни утрини.

Вижте още: Биг Брадър „All Stars” или как се „пере мръсен” имидж (Китайска част)