Иде "Костинброд" в чалгата, алармират фенове на Галин

"Цигански вот" плаши феновете на Галин! Издислав може да вземе наградата „Балада на годината“, шокират се те

Подплашени фенове на фолк певеца Галин разпращат жални писма в редакции на вестници и интернет издания, оплаквайки се от евентуална манипулация на вота. В "сигнала" си те сочат факти от техни наблюдения над интернет гласуването и едва ли не, сигнализират за подготвян чалгаджийски "Костинброд", но за късмет на „избирателната комисия“, те не предоставят никакви реални доказателства, освен факта, че е абсурдно някой да гласува за музикалната подигравка Издислав.

Утре приключва предварителното гласуване за избор на номинираните за музикалните награди на най-голямата музикална компания в България.

В борбата за отличията на Пайнера „кървава и мътна“ е битката между тийн идолите Фикрет и Галин. Техните фенове са се мобилизирали и гласуват от всяко възможно „Ай Пи“ в страната (разрешено е гласуването само от един IP адрес, б.а.).

По всичко изглежда, че Галин няма да може да пребори "циганския вот", ето какво написаха разтревожените почитатели за нечестното състезание между „Фараона на купона“ и Издислав:

(публикуваме текста без редакция)

„Пишем ви по повод гласуването за Годишните Музикални Награди на Телевизия Планета. Във музикалния форум Рамания следим изкъсо как върви гласуването в реално време. Още от началото на анкетата се откроиха изявените лидери Галин, Емануела, Десислава и Галена и в следващите три дни резултатите бяха сходни. Подкрепата за изпълнителя Фики Стораро беше изключително слаба. Изведнъж в началото на четвъртия ден през нощта (след полунощ) гласовете за въпросния певец стремглаво започнаха да растат. Примерно за два часа межу 1 часа и 3 часа след полунощ на 14 януари гласовете за песента му пародия „Is This Love“ нараснаха със 120 в категорията „Балада на годината“, при положение, че средния брой на нарастване на другите песни в същата категория беше 30 гласа. Това означава, че буквално всяка минута някой човек е гласувал за Фики посред нощите, когато хората спят.

По-фрапантен е случай е в категорията Песен на годината, в която три дни след началото на запитването всички песни на Фики имаха от порядъка на 400-500 гласа, след което се започна с офанзивата и ненадейно три от песните му за по-малко от 16 часа дръпнаха напред приблизително с 1000 вота!!! Прави впечатление обаче, че този, който манипулира анкетата, не е домислил нещата докрай. Фалшивите гласове са за първите три парчета на Фики в категорията (максимално може да се гласува за 3 песни), а най-големият му хит – песента с Галена – „С друг ме бъркаш“ е оставена на сухо и си седи с 440 гласа. Непознатата за почти никой песен „Ти си ми сърцето“ за сметка на това е с 1500 гласа.

Моля ви, дайте гласност на това безобразие! От Планета обещаха тази година всичко да е честно и най-накрая зрителите да определят победителите, а сме на път да станем свидетели поредната грозна лъжа.“

Призивът да се предотврати втори "Костинброд" е забавен и децата сигурно тъжат за евентуалната поредна загуба на любимия си изпълнител, наблюдавайки тази конспиративна манипулация, истината е, че никой не може да овладее "циганският вот", дори и в чалгата.