Шести ден на похода срещу EVN, задава се грандиозен протест

Хиляди се вдигат срещу монополиста през почивните дни, блокират кръстовища

Викове "Мафия" и "Вън от България" отново огласиха сградата на EVN в Пловдив.

Шестият ден от протеста срещу монополиста в града събра над сто души. Пловдивчани се оказаха упорити и категорично показаха, че няма да се откажат от намеренията си да се освободят от енергийното "робство".

За събота и неделя са планирани най-големите протести тази седмица. Този път недоволните са решени да блокират кръстовища и булеварди. Началото е 11 часа.

"Протестът е граждански - включи се и ти!", призоваха организаторите в социалната мрежа.

"Самоорганизираме се по градове. В неделя пием по едно кафе и излизаме заедно в 11ч. Събираме се пред сградата на "EVN" Пловдив на ул. Христо Г. Данов. От там тръгваме към Пощата (да се съберем на по-широко). Всеки участник в протеста, който ще се проведе на 17.02.2013г. (неделя) трябва да е с ясното съзнание , че участва в граждански протест, на който не трябва да се изявяват политически пристрастия, подкрепа на партии, политически организации и структури! Организаторите на протеста не подкрепят и не толерират лица, които с действията си нарушават обществения ред, подтикват към расизъм, етнически или религиозни разделения! Умолявамe всички граждани, които ще участват в протеста да спазват законите и да не нарушават обществения ред! Не ние сме престъпниците!".