Стотици крещяха: Власт на народа, EVN вън!

Седми ден на протести в Пловдив срещу енергийния монопол

Стотици пловдивчани се събраха на протеста срещу EVN. "Когата държавата е на колене, народът се вдига", скандираха млади и стари. Сборният пункт бе в 11 часа пред Централна поща. След това множеството се отправи към централата на EVN на "Христо Г. Данов" 37. Минавайки през Центъра към недоволните се присъединиха още стотици.

“Власт на народа, EVN, вън от България”, “Мафия”, “Крадци”, “Мишоци”, "Всеки ден ще е така до победата",  "Елате с нас, протестът е за вас" и "Национализация" огласяха града.

29-годишната Гергана Георгиева беше избрана за лице и мис на протестите в Пловдив. Момичето е безработно, живее в апартамент от 80 кв.м и има фактура за над 1000 лева, която категорично не възнамерява да плаща.

Високите сметки за ток, искането на пари за проверки на електромера и токови удари са сред най-честите оплаквания на клиенти.

Повече от 150 полицаи пазеха реда пред централата на енергийното дружество. На място бяха и шефовете на охранителна полиция комисар Тодор Гребенаров и на КАТ Радослав Начев.

Протестът продължава и утре. Събираме се отново в 11 часа пред Централна поща, каза за Plovdivutre.bg един от организаторите в Пловдив Цветомир Стоянов. Ще има протести, докато има резултат, заканиха се пловдивчани.

Екипът на Plovdivutre.bg събира сигнали на недоволни, опарени, ощетени. Чакаме обажданията ви на тел: 0879 951 552. Не ни жалете. Оплаквания получаваме и на електронната ни поща plovdivutre@gmail.com.