В Благоевград спретнаха "Харлем шейк" в подкрепа на пловдивския учител

Христо Данев бе уволнен от Хуманитарната гимназия заради танца

Петдесетина младежи се събраха пред сградата на общината в Благоевград и се впуснаха в ритъма на "Харлем шейк", който през последните седмици завладя целия свят.

Организатор на зрелищното събитие бе DJ Моранди, озвучител на протестиращите срещу монополите, предаде БГНЕС.

"По този начин ние символично подкрепяме учителя от Пловдив Христо Данев, който бе уволнен заради танц със своите ученици", обясни водещият.

Другата причина за съботната фиеста бе младите хора да се забавляват и да изразят емоциите си. На 20 април в ЮЗУ "Неофит Рилски" отново ще се съберат сподвижници на идеята и ще бъде заснет клип, обясниха организаторите.

Аз съм гарант, че Христо Данев ще продължи да преподава. Той ще бъде назначен в друго училище и ще се постараем това да стане до края на този месец. Това заяви вчера в Пловдив служебният министър на образованието - проф. Николай Милошев след среща на 4 очи с уволнения заради Харлем шейк учител. След няколко години, когато страстите утихнат, той може да се върне в Хуманитарната гимназия, но сега това не е желателно, заради отношенията с колектива.

В хода на скандала и заради силните емоции са били казани някои по-силни и неверни думи. Много от учителите са загубили доверие в своя колега, защото той е опитал да въведе нов подход. Данев се е чувствал като равен с учениците и колегите си. Малко обаче е "пресолил манджата", заяви просветният министър.