Край на строежа на Бунарджика. Правят открит фитнес

Запълваме изкопа, слагаме уреди за спорт, заявиха от "Галакси Пропърти Груп"

Планираният ресторант на Бунарджика няма да бъде изграден. Това съобщиха от фирмата инвеститор – "Галакси пропърти груп" специално за Plovdivutre.bg. Вместо заведение на мястото ще бъде изграден фитнес на открито. Той ще бъде подобен на зоните с уреди, каквито има в редица пловдивски паркове. Така всеки пловдивчанин ще може да поспортува на площадката на хълма, коментираха от компанията.

Мястото на изкопа ще бъде напълно възстановено. То ще отговаря на условията за безопасност и пловдичани ще могат да го посещават спокойно, съобщиха още от фирмата инвеститор.

В края на миналата година "Галакси Пропърти Груп" ООД започна строеж на тепето, където планираше да вдигне нов ресторант на мястото на бившия "Голям Бунарджик". Това породи редица протести от страна на екологични сдружения. Според тях строежът е незаконен, тъй като се намира в защитена територия. Активистите поискаха теренът да се отчужди и дори заплашиха да заведат съдебни искове и да изпратят писмо до Европейската комисия.

В началото на февруари тази година от "Галакси Пропърти Груп” обявиха, че се отказват от проекта, тъй като въпросът поражда напрежение и силно се политизира. Тогава обаче не бе обявено какво ще стане с терена и изкопа, в който бе предвидено да се изградят основите на ресторанта. Кметът Иван Тотев заяви, че не е редно мястото да бъде оставено в този му вид и заяви, че ще разговаря с инвеститорите. Хълмовете на Пловдив трябва да се социализират, заяви тогава градоначалникът.