Свършват парите за "Левски" (ВИДЕО)

bTV и TV7 искат филма за Апостола, Максим Генчев не го дава

26 минути от кинолентата за Васил Левски вече са заснети. Създателите на филма пуснаха и трейлър към мегапродукцията.

За да се довърши проектът са нужни близо 2 400 000 лева. Първите минути са излезли близо 300 хиляди, каза за Plovdivutre.bg режисьорът Максим Генчев. Националният филмов център е отказал субсидиране. Разчита се основно на дарения.

bTV и TV7 искат филма, но аз не си го представям като сериал, който ще бъде прекъсван от реклами, каза авторът.

Сега се заснемат сцени в каньон в Плевенско, където е правена и продукцията за Хан Аспарух. Снимачният екип мина през три манастира край Велико Търново. В края на лятото актьорите идват в Стария Пловдив. Тук ще се заснемат етюдите с Руския консул, Граф Игнатиев, Евлоги и Христо Георгиеви. Тук ще приберат Левски в затвора.

Максим Генчев се радваше на подкрепата на предишния областен управител Здравко Димитров. За безплатни снимки в Стария град му предстои да търси контакт с Венцислав Каймаканов. Сега е време на политическа катастрофа, но Апостола е надпартиен, коментира режисьорът.

Във филма има история, екшън, романтика, любов. Ще звучи тежка църковна музика.

Васил Левски е актьорът Веселин Плачков. Това е първа роля в киното за 33-годишния красавец. Имаше доста руси кандидати със сини очи, но избрах него, призна режисьорът. Той е невероятно притегателно същество, филмът с него става голям, коментира Генчев.

Абитуриентката Деляна Христова се въплъщава в любимата на Апостола.

Сред пловдивските артисти са Симеон Алексиев и Мария Миради. Евлоги Георгиев ще бъде изигран от режисьора Тодор Анастасов. Във филма ще участва и Ники Сотиров.

Лентата ще разкаже целия живот на Дякона - от 5-годишната му възраст до залавянето му. В 180-минутния игрален филм ще участват 70 образи. Повечето са исторически личности, с които Дяконът е имал срещи и отношения.

Трейлърът към филма е с хиляди гледания:

Всеки може да стане съпричастен към смелата идея, като изпрати SMS с текст DMS KINO на номер 17 777. В този случай цената на българщината е 1 лев без ДДС.

Банковата сметка за дарители:

ЦКБ АД

IBAN: BG94CECB979010С9817501

BIC: CECBBGSF