Чорапите - ключът към удоволствието (СНИМКИ)

Арт и Стил

17-01-2014, 11:44

Автор:

Румяна Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пералня работи без вода, дрехите сухи и готови за обличане

Смарт чорапи ни учат да танцуваме

Четвърт век с едни и същи чорапи

Всяка година: 16,8 млн. чорапи гълтат пералните

Сандали + чорапи: Най-лошият дрескод за всички времена

Мъжете го правят по-често от жените?

В коя твоя черта се влюбват мъжете?

Коя е любимата поза на мъжете и колко често те трябва да правят секс?

Защо жените си падат по мъжете без коса – защото те са по-добри в леглото?

Кой е най-желаният комплимент за жените?

По–умните правят повече секс?

Сексът мръсен ли е?

Някои го правят нестандартно

"Пръскащият" оргазъм – мечта или реалност (18 +)

Любов, приятелство и още нещо...

Защо любовта рядко е взаимна?

Перфектната разлика във възрастта между двама партньори

Сексуалните жестове, които го издават...

9 признака, че не сте добър в леглото

Избери дърво и виж какъв човек си

А какво дърво си според келтския хороскоп?

Златни рокли - новата мания на жените

Млечна илюзия - момичета, облечени изцяло в рокли от мляко (Галерия)

Как да го носим?

Тайната на оргазма и хубавия секс се крие в чорапите, смятат холандски учени.
Учените смятат, че причината е в усещането за сигурност и комфорт, което носят топлите дрехи.
Чорапите са едно от ексцентричните предизвикателства на модата, които си проправят път до нашите сърца. Понякога се отказваме да пробваме как ще ни стоят и избираме само да ги гледаме на картинка. За тези от вас, които искат да пробват, обаче има няколко неща, които трябва да знаят, преди да нахлузят този горещ аксесоар.



 

Високите над коляното чорапи пораждат раздвоение сред дамите. Едни ги свързват с героинята на Астрид Линдгрен, която определено е фен на дългите чорапчета. Други намират в тях вулгарно звучене, което е в противовес на всякакъв дрескод и норми за стил. Ние смятаме, че и тук е важно да се намери златната среда, която може да се открои като добър стил в градската мода, стига всичко да се прави с вкус и модно намерение.



Първо, добре е да имате предвид, че за да носите тези чорапи, е необходимо да се съобразите с цялостната си визия и възрастовия аспект. Съотношението е такова – момичетата могат да носят вариантите, които минават над коляното, а по-улегналите дами следва да носят подобни чорапи до нивото на коляното или под него.




Цветовете трябва да се съобразяват с останалата част от аутфита, като чорапите могат да бъдат единственият акцент в облеклото. Можете да ги носите с равни обувки и такива, на които токовете им достигат най-много до 5-8 сантиметра.
Второ, дългите чорапи могат да се носят на гол крак или върху клин. Ясно е, че те се обличат с къса пола или панталони, рокля или дълъг блузон. Нито една от изброените дрехи не трябва да бъде твърде официална, защото тези чорапи са част облеклото за свободното ви време, а не за официални поводи. Нито една от гореизброените не трябва да е с прекалено голямо деколте или да ви разголва твърде много, за да спазите границата на добрия вкус.



Трето, имайте предвид, че те могат да се окажат най-трудното нещо за носене, ако имате склонност да си мислите какво ще си кажат другите хора за вас. Ако все пак решите да се престрашите, ето няколко съвета какво да търсите в магазините: дългите чорапи ги има почти навсякъде, но няма да ги намерите в магазин за костюми, разбира се. Купувайте ги от магазини на марки, които са ви познати, а логата им са разпознаваеми – марката може да ви накара да ги носите с по-голяма увереност. Чорапи с цвят, близък до този на кожата ви, визуално удължават краката. Не се страхувайте да експериментирате с различни материи и шарки.


И последно, внимавайте с какви обувки ги обувате. Такива с отворени пръсти не са подходящи. Ако са ботуши, трябва да внимавате дали двете дължини не изглеждат твърде натрапчиво една спрямо друга. Добро решение са ботите или обикновените обувки, точно както обича да го прави Сара Джесика Паркър.