Валя може да е отвлечена, според прокуратурата

Безследно изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова може да е отвлечена, признаха от прокуратурата в Бургас

Тази версия досега бе спрягана съвсем неофициално и за първи път разследващите признават, че тя е основната, по която работят, съобщава Burgasutre.bg.

В окръжната прокуратура е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 142 от НК за това, че е похитил Валентина Иванова на 16 април тази година, казаха от държавното обвинение. От там обаче категорично отказват да съобщят повече подробности и дали са открити доказателства, че младата жена е отвлечена.

Разследващите полицаи пък са убедени, че Валентина е сложила край на живота си. Основната версия на криминалистите е, че тя е скочила от моста в морето в нощта срещу 16 април. Нито полицията, нито прокуратурата обаче разкриват на какви доказателства почива всяка една от двете хипотези.

"Досъдебното производство за отвличане се води не за друго, а защото няма законов начин да се води дело за убийство или самоубийство, след като няма труп. Има изчезнал човек и единственото възможно досъдебно производство е за отвличане. Но това не означава, че наистина е имало такова", коментираха запознати с разследването.

25-годишната бургазлийка изчезна при изключително загадъчни обстоятелства късно вечерта на 15 април. Приятелят й полицай Валентин не спира да я търси. Той публикува всеки ден снимките й във "Фейсбук" с молба всеки да ги споделя както и организира на няколко пъти приятели и познати за издирване на момичето по крайбрежието.