Екатерина Захариева: Мислете рационално, а не емоционално

Всички бяха срещу ГЕРБ и Цачева с оправданието, че ГЕРБ е направил задкулисна уговорка с ДПС, коментира тя

"България иска ли да има управлението на БСП и ДПС? И иска ли да се върнем през 2001 г. и периода през 2013-2014 година", попита министърът на правосъдието Екатерина Захариева в ефира на БНТ.

"Нека не забравяаме, че преди години подцененият балотаж даде сила на ДПС. Състоянието на държавата не бе добро – имаше спрели еврофондове, фалирала банка, огромни дългове на държавата и икономика, вървяща надолу. В момента имаме строителство, виждащо се нявсякъде, реформи в съдебната система и здравеопоазването, ръст в икономиката такъв, какъвто не сме имали от 10 г. Призовавам всички да мислят рационално, а не емоционално. Една емоция ще ни накаже поне за 10 г. напред. Сигурна съм, че и избирателите на Радев също са избрали европейският път на България", заяви тя.

"Всички бяха срещу ГЕРБ и Цачева с оправданието, че ГЕРБ е направил задкулисна уговорка с ДПС, но тя истината се видя. Цачева имаше ясна кампания, фиксирана върху правомощията на президентската институция. Президентът представлява държавата в международната политика. Представете си президент, който да иде на европейски форум и да бъде опозиция на всички. Българските граждани избраха къде да отидат – ние не видяхме опашки в Москва. Резултатът на Цачева реално погледнато е добър", добави Захариева.

"Тепърва ще се прави анализ относно кампанията. Моето наблюдение е, че Цачева и Милушев заложиха на това хората лично от тях да чуят идеите им и това, което ще направят като президентска двойка. Кампанията беше интензивна. В момента сме пред балотаж – само след една седмица българският избирател отново ще иде да гласува", коментира тя.

"Премиерът ясно каза, че ще подаде оставка. Това да си премиер на държава е много отговорна задача, не са емоционални решения'', заяви Захариева.