Красивите вдовици на демокрацията (част трета)

Кои са овдовелите хубавици и какво се случва с тях днес?

Презрени или съжалявани, забравени или възкачени на върха, красивите вдовици на нашето съвремие носят своя кръст и се борят за оцеляване. Поредните дами в листата на красивите вдовици не са от най-известните но в своите среди те са истински лъвици и в никакъв случай не могат  да бъдат пренебрегнати.    

Адриана Тюркмен -  Филип Найденов – Фатик

Наричат я фаталната съпруга. Въпреки, че не е топ  красавица вдовицата на убития през 2003 година  Фатик Адриана Тюркмен се слави като спокойна и уравновесена, изискана ценителка на лукса и френския финес. Тя е известна в ъндърграунда с две неща - че е най-близката приятелка на Мая Илиева и със съдебните си битки с любовницата на мъжа си. Адриана е родена в семейството на изтъкнат лекар и преводачка от френски. Дипломиран филолог е и владее няколко езика. След смъртта на мъжа си Адриана отваря няколко бутика в София, единият от които се намира в известния хотел “Кемпински ­ Зографски”. С най-добрата си дружка Мая Илиева разработват съвместен проект за модерен СПА център, който не е осъществен засега.

Адриана Тюркмен е майка на двете дъщери на Фатик Адриана и Александра. За по-голямата Александра се говори, че е копие на баща си по характер. Буйна, невъздържана и с много лош избор на приятели. Името й нашумя покрай скандал и побой в заведение с пернишкия бизнесмен Димитър Борисов – Гърнето.Когато Фатик е разстрелян зрелищно на бул. България в София двамата с жена си били в лоши отношения. Причина за скандалите между тях станала друга жена - Невена Стойчева. Тя също имала дете от Фатик и двамата живеели заедно в последните години от живота на подземния бос. Заради съвместното си съжителство с Найденов Стойчева се опита да получи сериозен дял от наследството му и двете с Тюркмен водиха няколко години съдебни дела. Злите езици говорят, че макар и да не е прахосница като Дарина Павлова на госпожа Фатик не й се отдава да върти бизнес. Всички начинания, с които се заема са на загуба, а дълговете я принуждават да продава имотите наследени от покойния си съпруг. Наскоро тя се замеси в скандал с внукът на Тодор Живков – малък Тошко заради отношението му към майката на детето му Силвия, също известна с връзката си със застреляния в Аруба Поли Пантев.

Вилиaна Петрова - Иван Тодоров – Доктора

Като повечето вдовици в моят списък тя също е изискана и елегантна като Мая Илиева и Адриана Тюркмен, но не обича да парадира с богатството си. Избягва да се появява на случайни „светски” събития и комуникира само с най-богатите. Това  може би я прави до известна степен недосегаема за журналистите и техните обективи.

 

Говори се, че Петрова върти милионите на Доктора със замах. Добрият бизнес нюх я кара да се заеме със задоволяването на желанието на родните новобогаташи за лукс и показност и започва да внася тузарските марки часовници “Франк Мюлер” и “Шопар”. Днес вече и двете марки са в други ръце, но тя успешно развива внос на други още по-скъпи брандове бижута и аксесоари.
Приближени на брюнетката разказват, че любимото й място за шопинг е легендарната модна улица “Монте Наполеоне” в Милано.

Въпреки, че Вилиана и Иван Тодоров – Доктора се развеждат 4 години преди смъртта му, разводът е само фиктивен, за заблуда на данъчните и за да се сдобие ортакът на Доктора – Стивън, с български паспорт.
Доктора бе убит с 15 куршума на 22.02.2006 г.

Вилиана е била лудо влюбена в Иван и бракът й с кипъреца Стивън Христодулу е по-скоро бизнес съюз. След убийството тя и синът й от Доктора – Теодор, който живее в Англия, са единствените му наследници. Контрабандистът е подсигурил Теодор със завещание оставящо тайни сметки на името на детето.

След време Вилиана ражда син и от Христодулу, който също става наследник на покойният й съпруг. Вдовицата и вторият й мъж не комуникират и се говори, че са се развели. Вилияна живее в Бояна в бившата къща на Цола Драгойчева. Луксозният имот е бил купен година и половина преди Иван Тодоров да бъде застрелян. Почернената вдовица се шири и в елегантна къща в Лондон, а съседка й е вдовицата на Самоковеца Ангелинка. Имотът се намира в един от най-престижните квартали – “Саут Кенсингтън”, където е и българското посолство тя има имоти и в Испания.

По документи Петрова е съдружник на мъжа си с равен дял в общата им фирма „Скузи-2. Тя е собственик и на българо-кипърското дружество „Лъкшъри кълекшън”.

Весела Кюлева  - Емил Кюлев

Весела Кюлева изминава бързо пътя от секретарка в офис на Емил Кюлев през негова съпруга и вдовица наследила половината от империята му. Тя успя да продаде ДЗИ и ДЗИ Банк за доста над 300 милиона евро, и влезе в класацията на най-богатите източноевропейци. 

След смъртта на Емил младата и чаровна Кюлева остана съвсем за кратко сама. Преди повече от две години тя  се омъжи за бившият футболист Мартин Станков, но за тяхната интимна връзка се знаеше далеч по-рано. Вдовицата на банкера сюрпризира всички, когато забременя и роди от футболиста още преди да бе минала година от екзекуцията на покойния й съпруг. Тогава роднини на Кюлев се възмутиха от наглостта на бившата секретарка на олигарха и разказаха, че тя се е омъжила за него само заради милионите му.

Според запознати и Весела като повечето вдовици в списъка не успява да опази наследството си и след поредица от бизнес гафове пропилява огромна част от активите си. За финансовия крах са виновни лоши инвестиционни съвети и сделки както и вторият й съпруг Мартин.

Злите езици иронично наричат ритнитопковеца Златко Райков, намеквайки, че е просто един златотърсач. Според тях Станков харчел пари с невиждано темпо. А няколко необясними бизнес ходове са ощетили банковите сметки на вдовицата с няколко милиона.

Очаквайте продължение!