Грандиозен провал за Азис в „Като две капки вода” – дисекция на шоуто

Булевард

28-04-2015, 01:58

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Като две капки вода... (галерия)

Магърдич готов на всичко, отива в Нова телевизия

Като две капки вода - майки и дъщери (снимки)

Слави не харесал имитацията си от Азис (Видео)

Скоро! Азис напуска България

Сантра и Криско се събраха за хип-хоп (видео)

Родителите на Криско се отказаха от него?

Криско: Обичам жените повече от хляба

Джуджи от “На кафе” пропя в бургаски пиано бар

Нона Йотова поставя световен мюзикъл на сцената на Studio 5

Димитър Рачков сподели разголени снимки на Мария Игнатова във Фейсбук

Кичка Бодурова: Рут Колева е имитаторка

Дони най-труден за имитация в "Капките"

Брутална кражба? „Самурай” на Жана Бергендорф (ВИДЕО)

Внукът на Халваджиян се казва Еди

Маги Халваджиян проговори за конфликта си със Слави

Семейство Халваджиян покоряват света

Яна и Петко разпускат в Бразилия, Халваджиян в Италия

Халваджиян се изгаври с Наталия Симеонова

Криско беше уникална Ники Минаж, Нона ужасна Шаде, а Джуджи истински Адриано Челентано

До сега се въздържах да коментирам шоуто „Като две капки вода”, по простата причина, че предишните два сезона не успяха да ме грабнат. Тазгодишният обаче определено си заслужава вниманието.

Плюсовете са ясни, те включват прелестните водещи, които успяват да ни разсмиват със всяка своя поява, готиното жури, чудесният набор от участници, с малки изключения, и изумително доброто представяне на Криско, Филип Аврамов и Ненчо Балабанов. Няма смисъл да отбелязвам холивудското качество на продукта благодарение работата на сценичния екип, режисьори, оператори, сценаристи, гримьори, стилисти и всички работещи зад кадър.

Слабите брънки в предаването са много малко, да не кажа само една - Нона Йотова, не поставям в това число сладката Джуджи, която няма претенциите да бъде актриса или певица, но дава всичко от себе си в изпълненията си и се радва и на трите точки, които досега журито й отреждаше.

Ководещата на Гала започна участието си в сезон три на предаването доста плахо, неуверено и с фалшиво пеене, но този понеделник вечер демонстрира израстване и доза увереност. На пухкавата блондинка с писклив глас й се наложи да се превъплати в образа на Адриано Челентано.

Всички бяха на мнение, че това е може би най-трудната задача, която й се пада до сега, но с изумление отбелязвам, че Джуджи се справи повече от перфектно в сравнение с досега. Интересен е факта, че тя не успя да се вживее толкова добре в женските образи, които прави досега, колкото в този на италианския мачо Челентано.

Очевидно на Джуджи повече й се отдава да е мъж?! Така или иначе тя заслужено получи първите си три петици в оценяването – две от журито и една от свой колега.

На другият полюс е Нона Йотова и нейното гротескно представяне, според мен актрисата говори фалшиво, предполагам, че играе фалшиво, признавам си не съм я гледала на театралната сцена, та какво остава за пеенето й, в повечето случаи изпълненията на Нонка могат да се конкурират напълно успешно с воя не на един, а на цяла глутница вълци.

Трябва да призная, че последното й изпълнение, превъплъщението в образа на Шаде, май, май, беше най-успешно, но пък бе засенчено от по-доброто представяне на Джуджи, която обра овациите и дори си спечели петица от Фънки, своят най-безмилостен критик.

От своя страна Фънки определи изпълнението на Йотова като по-близко до ресторанта отколкото до Шаде, с което съм съгласна, но само малко.

Но стига с хвалбите, нека да минем към по-пиперливата част от дисекцията на предаването от последния понеделник, и по-конкретно изявата на Азис.

Изказаните в началото на сезона на „Като две капки вода” съмнения, че Васко е пял на живо първата вечер (в имитацията на Лили Иванова) може би се оказват верни.

Факт е, че след първото му перфектно представяне и плъзналите обвинения, че е пял на плейбек, последващите изяви на костинбродския славей не бяха толкова добри като първото.

Истината блесна по време на снощния лайф и ножът влезе до дръжката и Васил Боянов се провали тотално. Той трябваше да имитира Жана Бергендорф и да изпълни нейната песен „Самурай”.

Странно защо обаче „гласовитият” фолк певец не само не успя да се справи със задачата си, но още повече, той се изложи и се провали като истински аматьор.

Изпълнението му спокойно може да влезе в историята на предаването като най-лошото за всички времена.

Тоталното сценично падение на Азис се изрази в това, че Васко не „уцели” точната тоналност, нещо недопустимо за професионален певец издал толкова много албуми и изнесъл хиляди концерти.

Освен това ясно си личеше, че „любимецът на народа” не е намерил време да научи текста на песента и не отлепяше поглед от аутокюто, което му пречеше да се движи свободно по сцената и да изпълнява хореографията.

Старанието да не обърка текста предизвика истинска какафония от грешни тонове и тоналности, късни и не навременни влизания и излизания във фразите, нищо чудно, че самата Жана, не можа да познае песента си.

На всичкото отгоре Боянов трябваше да слезе по стълбите на високи токчета докато пее, но тъй като не знае текста на песента, нямаше как да отдели поглед от мониторите подсказващи думичките и да погледне в краката си слизайки надолу.

Имитаторът направо се разчекна между екраните и стълбите, жалко че не беше хамелеон, тогава с едното око щеше да гледа текста, а с другото къде стъпва.

Дори и когато успя да слезе, за късмет без да се търкулне по стъпалата, Жаноподобния Азис, който повече приличаше на Пеги от „Женени с деца”, нямаше как да влезе в ритъма на песента.

Но проблемите на Василка не свършиха до тук, сега да вижда текста му пречеха хората от танцуващият пред него балет, които бяха жива преграда между погледа му и лириката на песента „Самурай”.

Това вече ми даде да разбера, че „професионалистът” не е направил нито една репетиция, разчитайки на уменията си да импровизира. Да, той може би владее това „изкуство” перфектно, но „Като две капки вода” не е участие на плейбек в квартална чалготека пред опиянени зрители в късните часове.

Това е шоу създадено от професионалисти с много труд, но ако не си знаеш текста и не се явяваш на репетиции резултатът е пагубен, с една дума:

С изпълнението си на песента „Самурай”, Азис си направи харакири.

Не случайно членовете на журито оцениха изявата му с най-ниската оценка три.

Сега се сещам, че през последните няколко години много собственици на заведения се оплакаха от ниското ниво и лошото представяне на Азис, на скъпо платените му клубни участия.

Несериозното отношение към професионалните ангажименти на самопровъзгласилия се за крал на фолка вече е станало пословично. Срещу солидния  хонорар, който заплащали кръчмарите, те получавали зрелищни закъснения, плейбек изпълнения, поява без микрофон, озвучител и инструментали и всичко това в последния момент.

Според клиенти и управители на заведения участията продължавали скандалните 15-20 минути, но били поръсени обилно със звездни претенции и сочни запои в офисите на чалготеките.

Така, напълно разбираемо, ангажиментите в нощните клубове за Азис силно намалели, затова той прибягнал до участията в тв формати, разказват запознати. Уви и тук гените си казаха своето и на деветата серия от предаването той показа своето „професионално” отношение.

В случая, продуцента Маги Халваджиян не губи нищо, напротив, рейтингът продължава да се покачва, щетите са си само и единствено за сметка на имитатора, който се орезили сам.

Като казах „имитатор”, Азис отдавна се е отдал на това занимание и не за първи път имитира. Скорошна публикация на топ гримьорът Бони в социалните мрежи ми напомни, че образът от зората на Азис, с който той набра скандална популярност е всъщност образ, който Бони използваше в своята кариера като вариететен артист преди много години.

Относно изпълнението на Криско, който за пореден път трябваше да се превъплати в женски образ, този път на Ники Минаж, мога да кажа само едно. Браво! Няма по-сладка писанка от него.

Интересно колко добре му се отдават женските образи, и въпреки, че цяла България е виждала хетеросексуалните му интимности, не мога да не отбележа, че имаше период на мъжка дружба с бисексуалния Миро, която както пламна, така и изгасна.

Но, какво да се прави така е с мъжката любов, гори, изпепелява и загасва. Нищо лошо няма в това, всеки мъж трябва да експериментира, и както се казва „да опита от всичко...”. И както е тръгнало Криско скоро няма да е мъж, защото следващата седмица отново ще имитира жена.

Приятна изненада са вокалните способности на габровеца, всички негови  изпълнения бяха много добри, особено последното.

Следващата седмица участниците ще имитират: Нона – Майкъл Джексън, Джуджи – Мая Нешкова, Азис – Стиви Уондър,  Жана – Бионсе, Ненчо – Камелия Тодорова, Филип – Нети, Маца – Шер, Криско – Ирина Флорин.