Да начешем езиците с Елза Парини - „Ден и нощ едишън“

Риалити резили, кугърски драми и поп фолк фурии

Когато те сърби езика най-добре е да си го „начешеш“, казваше баба ми. Много умна и трудолюбива женица. Нямаше силикон в устните, нито беше чувала Мария Илиева, харесваше Тодор Живков и не доживя да види Емануела. Ако баба беше жива едва ли щеше да гледа „София ден и нощ“, но кой знае, може би щеше да си чеше езика със съседките на тема „Разведоха ли се Николета и Божинов?“.

Като истинска наследница на моята баба, ще си начеша езика пък после ще ида на чешмата да ми напият момците водата.

Кака е скандал

Знойната поп дива и бивш съдия в „Х-Фактор“ Мария Илиева изнесе концерт (или участва в концерт, никога не ми е ясно какво се случва с нашите изпълнители) отвъд океана. Тази новина обаче мина почти незабелязано на фона на скандалните клюки раздухани от жълтата преса за интимната й връзка с 20 години по-младия рапър Атанас Колев, който Илиева срещна именно в Х-Фактор. Нито Мария нито набедения за млад жребец Наско коментират тази тема, но то и никой сериозен журналист не се е престрашил да ги попита.

Междувременно певицата с прозвището "Кака е скандал" заяви, че вече е готова за деца… каквото и да означава това.

Бозата наречена „София ден и нощ“

Това чудо на съвременния телевизионен гений  гръмко е наречен „риалити сериал“, потресаващо. Заснетият с една полупрофесионална камера тв резил силно прилича на чиста проба опит за евтино запълване на ефира докато започне „Шоуто на Слави“, за да могат „Господарите“ да се излъчват на неговия гръб.

Нищо лично срещу шоуто на клана Халваджиян, но NOVA, която претендира да бъде съвременна и качествена телевизия, си позволява да залива зрителите с такава аматьорска продукция достойна за излъчване по някоя провинциална кабеларка в зората на демокрацията преди 20 години.

На зрителят му е трудно да прецени кое дразни най-много в този „бълвоч“, ужасно скучния сценарии, некадърната „игра“, ниското качество на снимането или аматьорската режисура. За подобни телевизионни издевателства трябва да се измисли нов жанр, например „изкуствено осеменяване на зрителя“.

По идиотизъм „Ден и нощ“ засенчва своите нискобюджетни риалити предшественици „Съдби на кръстопът“ и „Женени от пръв поглед“. Умопомрачителният кастинг и разпределянето на ролите може да просълзи всеки средностатистически осветител работил в телевизията майка в нейните златни години.

Така нареченият персонаж Митко от Свиленград притежава типичния диалект на българския североизток, жените не се справят дори и с „еротичните“ сцени, а полицаите появяващи се в кадър звучат като учителки в предучилищната. Предлагането на такъв тв боклук по национална телевизия е обида за останалите творци работещи за въпросния канал и почитателите пред малкия екран… като цяло…

Емануела превзе Пайнер

Както вече знаете, фолк звездата Емануела напусна стария си продуцент и едва ли някой е изненадан, че вече е част от каталога на „Пайнер“. За отрицателно време тя успя да пусне три песни - два дуета и една самостоятелна, и по наша информация вече е готова с поредния хит, който ще излезе под лейбъла на Митко Димитров – Пайнера.

Емануела дори е включена в програмата на концерта по повод рождения ден на телевизията майка на поп-фолка „Планета“. Между другото за първи път фирмата на инж. Димитров ще направи концерт в най-голямата зала в страната - „Арена Армеец“. Обещавам ви да го гледам много внимателно и отново вярна на стила си да изкажа мнение. Съвет, певачките да внимават и да се подготвят добре.