Ден 9: Нов протест срещу EVN

Час и място: 17 часа, централата на EVN

В 17 часа този следобед Пловдив отново излиза на протест срещу високите сметки за ток. Сборният пункт е пред централата на EVN, каза за Plovdivutre.bg един от организаторите Цветомир Стоянов.

Всеки ден ще е така до победата, канят се пловдивчани. Вчера над 7 000 души скандираха: Мафия, EVN, вън от България! Национализация!

Протести ще има всеки следобед. За събота и неделя се готвят мащабни прояви.

Facebook страницата evn.out of bg вече има над 1 000 харесвания. Над 900 души са се подписали в  стартираната от нас петиция на: peticiq.com/evn-out-of-bulgaria.

Изпратете вашето оплакване от EVN. Екипът на Plovdivutre.bg събира историите на недоволни, опарени, ощетени. Чакаме обажданията ви на тел: 0879 951 552. Не ни жалете. Оплаквания получаваме и на електронната ни поща plovdivutre@gmail.com.

Над 9 000 пловдивчани са се подписали в подписката срещу EVN на Организация за обществена самозащита – ЕДНО. Събраните жалби са над 80. След шоковите сметки за ток, хората се жалват и от подменени електромери без тяхно знание, от навъртян ток в жилище с изключени бушони и др. Оплакванията ще бъдат входирани в EVN, каза Благовест Стефанов, координатор на гражданското сдружение в Пловдив. В организацията подготвят предложения за законодателни промени.