Наши тираджии окупират границата с Турция

Протестират срещу квотите и разрешителните за влизане в южната ни съседка

Наши тираджии готвят тотална окупация на българо-турската граница. Превозвачите на товари се заканиха, че потеглят с тежки камиони към граничните пунктове и ще блокират движението в двете посоки, ако не се реши проблемът с квотите за трансграничен превоз. Протестът е планиран за идната седмица. "Българските превозвачи ще блокират едностранно границата с Турция", съобщи за БНР заместник-председателят на Националното браншово сдружение Красимир Лалов.

Понеже на нас направо ни омръзна турците да ни правят на маймуни, решихме, че ако те до неделя в 24 часа не се съгласят на среща с българската страна, за да се изчистят проблемите, ние едностранно ще затворим Българо-турската граница от понеделник в 8 часа, посочи Лалов.

От Турско-българската търговско-индустриална камара призоваха за повече търпение при уреждането на въпроса. Според Васил Пиронков от Управителния съвет на Камарата, подобни действия на превозвачите няма да доведат до резултат.

"Всъщност няма защо да се затваря границата, защото аз ви обясних, че водим разговори с Турция. Турската страна изцяло е отклонила своя транспорт, така че и на Капъ куле и на Хамза бейли абсолютно няма никакви турски камиони. Така, че ние и да я затваряме и да не я затваряме нищо няма да се получи", каза Пиронков.
Разрешителните за превоз през българо-турската граница са анулирани от 30-и януари.