Маските падат, падат в парламентO

Тази сутрин поднесе неочакван подарък на „Империята на злото“ – окупираният от еничарските корпуси на Станишев и Местан 42-ри парламент. С грейнали лица и ехидни усмивки червените кхмери посрещнаха новината за отлюспването на Красимир Стефанов от парламентарната група на ГЕРБ.

В първоначалния вой, обаче, липсва връщането на лентата назад, липсва анализът на фактите. Или по-скоро липсват фактите. Стар и изтъркан комунистически номер.

Къде са сега Манолова и другите соц. - талибани да обясняват за имотите на Цветанов, за сметките на Цветанов и за далаверите му, прикрити от тогавашния шеф на НАП – същият Красимир Стефанов? Заподозрян в осребряване на услуги към заместник-председателя на ГЕРБ чрез заемане на второто място в хасковската листа. Нали това бе основният лайтмотив (наред със срс-тата) в мръсната и кална кампания за последните парламентарни избори: „Апартаментите на Цветанов, укритите данъци, овладяването на държавната машина в полза на ГЕРБ“. Да, ама не!

Как Цветанов овладял държавата, а от една година го разкарват по съдилищата?

Как Красимир Стефанов бил приближен на ексвътрешния министър, а днес налива вода в мелницата на Олигарски и престъпния му кабинет?

Как Бойко подслушвал, а излязоха само негови записи?

Как ГЕРБ държат медиите, след като гаден компромат в деня за размисъл им взе близо 10% от гласовете?

Маските падат една след друга. Пада и завесата пред кукловодите, активиращи в един или друг момент пионките си в Народно събрание. Картите са раздадени, а народът е валат. По всичко личи, че с поведението си десните лидери и техните партии заслужават неприятната участ, сполетяла ги през последните месеци. Навряни в ъгъла на политическата сцена, на която Генерала се бие сам срещу трима. А Радан и Даниел Вълчев покорно полайват отзад.

Май няма изгледи пиесата да бъде свалена от афиша. Защото нейният режисьор по Конституция – Народът – е изпаднал в будна кома.