Ремонтът на малките улички тече с пълна пара (снимки)

Той включва "Люлин", "Надежда", "Витоша", "Връбница" и центъра

Столична община изпълнява програма на цялостна реконструкция на вътрешно-кварталните улици в града.

”В момента изпълняваме цялостна реконструкция на ул. ”Любен Каравелов” от ул. ”Георги Раковски” до бул. ”Евлоги и Христо Георгиеви”, заяви при инспекцията на ремонта днес (25 юли) столичният зам.-кмет Любомир Христов.

Ремонтът е част от програма, която се изпълнява в рамките на последните три години, допълни той.

Тече работата по основното реконструиране на тротоарите по ”Любен Каравелов”. Гранитните бордюри се изправят и пренареждат, нивелират се и се изграждат нови водосточни съоръжения, прави се подготовка за асфалтиране на пътната основа.

Подобни проекти в момента се изпълняват в няколко района на София: ”Люлин”, ”Надежда”, ”Връбница”, ”Витоша”, както и централна градска част.

Тази година ще бъдат изградени и реконструирани над 30 вътрешно-квартални улици, припомни Христов.

По програмата за ремонт на тротоарите в централната част на града и район ”Красно село” в цели карета се извършва основен ремонт на тротоарите и пешеходните зони. Тротоарната настилка ще се изпълни от унипаваж. Предвидено е обособяване на джобове за контейнери за смет.

Строително-монтажните работи започнаха на 30 юни 2014 г. и ще се изпълняват на ІІІ етапа:

І етап – в участъка от ул. ”Г.С.Раковски” до ул. ”Хан Крум”, вкл. кръстовище на ул. ”Любен Каравелов” и ул. ”6-ти септември”;

ІІ етап – в участъка от ул. ”Хан Крум” до ул. ”Граф Игнатиев”, вкл. кръстовище на ул. ”Любен Каравелов” и ул. ”Проф. Н. Михайлов” и кръстовище на ул. ”Любен Каравелов” и ул. ”Венелин”;

ІІІ етап – в участъка от ул. ”Граф Игнатиев” до ул. ”Гурко”

Строително монтажните работи на ул.”Ген. Паренсов” от бул. ”Васил Левски” до бул. ”Евлоги Георгиев” ще стартират след приключване на ремонта на ул. ”Любен Каравелов”.