Преди да влезе в Къщата, Въргала оплю "ВИП Брадър"

"За да участваш в „Биг брадър", трябва да си доста финансово отчаян", твърди Въргала

На 15 и 16 септември прага на Къщата на „ВИП брадър" ще преминат първите 10 участници. Упорито се говори, че един от тях е именно Влади Въргала. Интересното е, че в интервю преди година той сподели крайно негативно мнение за риалити форматите в България, по-специално за „Брадъра", така че е прелюбопитно становището му към този момент, предвид наближаващия старт на новото издание на шоуто. "За да участваш в „Биг брадър", трябва да си доста финансово отчаян", твърди Въргала.

"Всичко е манипулативно, защото всяко нещо, извадено от контекста на целостта му, е манипулативно. Нагласено значи да стане победител този, който те интересува теб, и съответно - да орезилиш някой друг. Но, знаеш ли, имам известни съмнения доколко победителят е нагласен, защото „Биг брадър" преди всичко е шоу. А едно шоу трябва да има драматургия, а тя винаги произтича от конфликтите. Затова „Биг брадър" винаги цели да се създаде конфликт", отсича в интервю за в. "Шоу" Въргала.

Актьорът смята, че когато хората са затворени дълго време заедно, его-тата започват да се блъскат и рано или късно конфликтите се появяват. "Но за да могат конфликтите да изглеждат реални, истински пред зрителите, се явява на помощ Негово Величество Монтажа! Оттук-нататък какво е точно, не мога да ти кажа... знам само, че ако искам да направя някого на саздърма, имам всичко на разположение, мога да изкарам всичко. То е като телефонен разговор, от който можеш да вземеш отделни изречения, да ги извадиш от контекста, да ги сложиш и да излезе, че е еди - си какво си... Както беше с Путин и Барозу", размишлява Владо.