Фенклубът на Локо с остра декларация срещу майката на пребития Румен

Спорт

05-01-2015, 17:21

Снимка:

Андро Дюлгерян

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бивш бек от Лаута се заби в гръцката трета лига

Спират правата на Камбуров и трима бивши капитани на Локо

Узунов: Как ще водим преговори с Домусчиев на 1 и 2 януари? Смешно е

Зума: Най-реално изглежда феновете да продължат сами да издържат Локо

Шампионска Черно-бяла Коледа (ГАЛЕРИЯ)

Господинов: Чувам, че положението на Лаута се е влошило

Изгонен от Локо (Сф) може да акостира на Лаута

Още един бивш „смърф” се засили към Гърция

Любимец на Лаута се връща в България

Седем души в ареста заради побоя над Румен от Руската

Футболна агитка преби детето на журналистка от Радио Пловдив

Ново 20! Грузинец идва в Локо за заместник на Камбуров

Бивш играч на Ботев и Локо със сензационен трансфер в Шотландия (ВИДЕО)

Скръбна вест за пловдивския футбол

5 000 лева за Локо от благотворителна изложба

Вижте тъжната история на един фен на Локо

Г-жа Койчева да каже защо е допуснала непълнолетният й син да бъде в заведение, в което се сервира алкохол, обявиха от Лаута

Фенклубът на Локо (Пд) излезе с доста остра позиция относно случая с пребития младеж Румен Койчев, за когото се твърди, че е пострадал именно от привърженици на черно-белите.

Plovdiv.utre.bg публикува без редакторска намеса декларацията, разпространена в официалният сайт на Локо (Пд):

Уважаеми дами и господа,

Фенклубът на Локомотив Пловдив честити Новата година на всички българи и граждани на Републиката, като им желае здраве и благоденствие!

Със съжаление констатираме, че 2015 г. започна, както завърши 2014 г. – с необосновани атаки от всевъзможни страни към любимия ни отбор и феновете му. Същите тези привърженици, които дръзнаха и успяха да отскубнат тима от съмненията за черно тото.

Сега повече от всякога Локомотив и феновете му са подложени на обвинения, грозни инсинуации и много нескопосани лъжи, тиражирани от запалянковски държащи се медии.

Пресен пример е лъжата, написана в медия, близка до Ботев, за сбиване на фенове на Локо и Ботев в ресторант Верея, което бе отречено официално дори от привърженици на Ботев.

Връх на безочието обаче бе замесването на името Локомотив и привържениците му в тийнейджърско сбиване пред заведение в Кючук Париж. За наше съжаление петно върху любимия ни отбор и привържениците му бе хвърлено от журналист от държавна медия, която получава заплатата си от нашите данъци.

Много лекомислено и нелепо сладкодумната гостенка на държавната трапеза и нашите данъци Искра Койчева оприличи Локомотив и феновете му с хулиганството. Като граждани на държава от Европейския съюз, уважаващи законите й, бихме искали да попитаме дали Агенцията за закрила на детето се е самосезирала и е потърсила от г-жа Койчева отговорност защо е допуснала синът й, който е непълнолетен да бъде в заведение, в което се сервира алкохол.

Г-да журналисти, настояваме когато изпълнявате служебните си задължения, да бъдете много внимателни с употребата на епитети и квалификации, както често правите.

Най-лесното е едно тийнейджърско сбиване да бъде приписано на фенове на този или онзи отбор. По този начин вие провокирате насилие чрез насилие, нямащо нищо общо с футбола и ценностите му.

И няколко думи за двойния аршин. През декември в социалните мрежи се появиха записи как в един пловдивски магазин добре познати лица от агитката на Ботев крадат луканка и шоколад. Полицията традиционно пренебрегна това и това пренебрегване на никой не прави вече впечатление. Никой от т. нар. независими медии, още по-малко пък издържаното от нашите данъци Радио Пловдив, не поде кампания срещу ФК Ботев и феновете му.

И правилно, защото мародерството и кражбите не могат да се лепнат като петно на даден футболен клуб или привържениците му.

И в края искаме да припомним, че на 19 декември феновете на Локомотив Пловдив за втори пореден път организираха уникална изложба в подкрепа на децата от школата, за която свои творби дариха най-големите пловдивски художници. Освен това дариха половин тон дрехи на хора от бедстващите райони. Интересно защо тези благотворителни акции не бяха отразени така цялостно от т. нар. независими медии, както едно квартално сбиване, при което е пострадал първият, който е скочил да се бие.

Г-жо Койчева, знаете ли за тази изложба? И между другото, на откриването й нямаше представител на издържаното от данъците ни Радио Пловдив, което е обществена медия. Вероятно защото държавните му служители са имали тежки задачи по банкети и ведомствени почивни станции, които плащаме ние данъкоплатците.

В заключение искаме да заявим и това да бъде чуто, че ПФК Локомотив Пловдив и фенклубът категорично осъждат всяка форма на насилие. Моля и за в бъдеще да не ни замесвате безпричинно във всяко сбиване.

Желаем бързо възстановяване на Румен Койчев, а на родителите му да не изпитват повече подобни тревоги.

Успешна Нова година!

ПФК Локомотив Пловдив

Фенклуб Локомотив Пловдив