Когато маските падат и петната се измиват

 

Тази сутрин предложи угнетителен цирк в ефира на „Тази сутрин“ по БТВ. Депутатите на турскочервената коалиция рамо до рамо плюха срещу най-демократичния инструмент на поразбудилото се гражданско общество у нас – правото и провеждането на протест в центъра на столицата.

В несвяст депесарът и неговият ибрикчия от БСП ръсиха една и съща глупост – ГЕРБ плащали за юнските протести. Забележете, по свидетелество на небезизвестния Бисер Миланов – Петното. Който им бил споделил, че на него лично били дадени пари за да протестира срещу кабинета „Олигарски“ през юни и юли. Абе вие за луди ли ни имате, бе? Или за слепи и глухи?

Не бяха ли именно Петното, Бонев и мутрите им от национално движение „Свобода“ тези които се срещаха точно по това време с министър-председателя и то при него – на „Дондуков“ 1. Не участваха ли те, заедно с Шамара и подобни, в митинги и демонстрации пред централата на ГЕРБ и дома на Борисов?

Не се ли вклиняваха те в протеста с крясък и обиди към присъстващите? Не викаха ли к...ви на Бойко по адрес на мирните демонстранти? Е как тогава лидерът на ГЕРБ им плащал? Да го псуват, да ходят да обясняват как управлението на БСП и ДПС било като „водата и слънцето“ за всяко живо същество, че бил изметен милиционерският диктат на Борисов и Цветанов.

Ами ако наистина им е дал пари? В такъв случай, значи Бойко съвсем не е играчът, Кръстника или там какъвто го изкарват. А обикновен наивник, който отдавна трябваше да е паднал жертва на кроежите и интригите, идващи от Боянските сараи, с посредничеството на Станишев, Местан, Цонев, Пеевски и компания.

Изключително странно е, че партии, които сме свикнали да окачествяваме и характеризираме като професионални, като първенци в правенето на политика у нас попаднаха в клопката устроена от самите тях. Защото е очеизвадно кой дърпаше конците на Петното в първите изкусно организирани и фино манипулирани протести срещу управлението на ГЕРБ. По-късно той бе разкарван като панаирджийска мечка де що има живо включване на големите телевизии, особено на една от тях.

И стигаме до изричаните от самия Бисер Миланов хвалби – че той бил свалил Бойко. Явно управляващите са твърде притеснени от приближаващите като насрещен влак избори, които ще покажат, че имат власт, но нямат народ. Затова именно са толкова припряни в действията си.

Петното се измива, но петната по политиците, дръзнали да го използват в нечестна битка с политическите си конкуренти остават. И по външността и в съвестта. А резултатът ще дойде само след два месеца.