„Гей мафията” прецакала Русия на „Евровизия”? (ВИДЕО)

Булевард

25-05-2015, 20:01

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дъщерята на Кастро спонсорира гей парада в Хавана (ВИДЕО)

Тимбърлейк и Бийл повериха бебето си на гей бавачки

Пенсионерка заведе иск срещу всички хомосексуални

Facebook снимки срещу хомофобията

16-годишен ще представя Израел на Евровизия (ВИДЕО)

Пънк-аутисти със синдром на Даун на Евровизия (ВИДЕО)

Полската участничка на Евровизия ще пее в инвалиден стол (ВИДЕО)

Австралия ще бъде представена от Гай Себастиан на Евровизия

Израел възропта срещу унгарската песен за Евровизия (ВИДЕО)

Руската песен на Евровизия - между цинизма и наглостта (видео)

Швеция „издуха” Русия на финала на „Евровизия”

Стокхолм обещава невиждано шоу за „Евровизия” 2016

„Евровизия” анулира вота на две страни, резултатите не се променят

Кончита Вурст поздрави руснаците на руски, те побесняха

Целувка с Кончита Вурст вбеси руски депутат хомофоб (ВИДЕО)

Майли Сайръс прави фондация в помощ на бездомните и ЛГБТ тийнейджъри

Ето какво говорят медиите и какво показват резултатите, за вота на зрителите, журито и скандалите на "Евровизия"

Стана тя, каквато стана. След като миналата година „порядъчната” част от Европа беше разтърсена от избора за победител на „брадата жена” Кончита Вурст в „Евровизия”, тази година въпреки, че спечели привидно хетеросексуален швед, пак гейовете са виновни.

Странни коментари се изписаха на страниците на  уважавани американски и британски медии, но това не е най-странното, имайте търпение, четете надолу и ще разберете за какво говоря.

С изненада откривам, че Владимир Путин е гледал финала на „Евровизия” във Виена, сюрприза идва от факта, че като цяло конкурсът пропагандира толерантност и свобода на избора и дава сцена за изява на артисти с ясна ЛГБТ принадлежност, нещо което не само, че не се харесва на руснаците, а още повече, Русия прие редица закони ограничаващи обикновените човешки права на хомосексуалните хора. Например на гейове и лесбийки не се разрешава да имат шофьорски книжки.

Не мога да си представя как Путин е изтърпял гледката на разветите гей флагове и щастливи еднополови двойки, които се прегръщат и целуват в еуфорично настроение, най-вероятно президента е „преборил” отвращението си с шепа успокоителни в ръка.

Колкото и невероятно да звучи, „съветските медии разпространиха новината: ”Руският президент Владимир Путин призна, че е гледал финала на "Евровизия 2015", който се проведе в нощта на 24-ти май във Виена. В допълнение, той поздрави представителката на Русия Полина Гагарина за второто място в конкурса, с "отличния резултат".

"Владимир Путин: " Полина Гагарина, поздравления, второ място - отличен резултат, гледах " - пише прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в микроблога си в Twitter.

Второто място на руската певица в "Евровизия 2015" също коментира и джаз музиканта Игор Бутман. Според него, на финала на конкурса се оказва, че музиката е над политиката. "Не съм гледал всички полуфиналисти на" Евровизия" и не мога да оценя степента на професионализма на всички участници, харесаха ми шведа и Полина Гагарина - тя пее професионално, положението на политическата сцена е сложно, но "политиката не трябва да има връзка с музиката, което доказаха резултатите на "Евровизия" казва Бутман цитиран от РИА Новости.

В същото време, журналистът на The Washington Post Сорая Макдоналдс „разкрива”, какво е попречило на руската певица да спечели първо място.

Според нея, законът за забрана на гей пропагандата в Русия, който е в сила още от 2013 година, е накарал многобройната гей аудитория на конкурса да накаже „Матушка Россия”. Американката смята, че по време на състезанието на феновете на "Евровизия" постоянно се напомняло за този закон. Това била причината певицата представляваща тази страна да няма шанса за реална и безпристрастна оценка, смята Сорая.

Изданието The Wall Street Journal също обърна внимание на връзката на този закон с резултата от конкурса. "През последните години, конкурсът се превърна в символ на толерантност и разнообразие, а в Русия през 2013 г., бяха приети закони осъждащи насърчаването на хомосексуалността", пише американския вестник.

Аудиторията на може би най-обичаният от гейовете музикален фест бе изтръпнала при мисълта, че Русия може да победи, защото при това положение Москва, ще бъде домакин на следващото издание на конкурса.

ВСИЧКО ЗА "ЕВРОВИЗИЯ 2015" ЧЕТЕТЕ ТУК!

Почти до края на обявяването на резултатите хомофобска Русия водеше в класирането и това изправи косите на ЛГБТ общността, в крайна сметка зрителите и журито на Кипър, Исландия, Грузия, Литва, Словения и Норвегия, дадоха най-нисък бал за изпълнението на Полина Гагарина и сринаха шанса Москва да домакинства следващата „Евровизия”. Сан Марино, чиито вот бе 100% от съдийска комисия, без зрителско гласуване, даде „0” точки на руската участничка.

По традиция Русия получи подкрепата на бившите съветски републики Армения, Азърбайджан, Беларус, Естония и учудващо на Германия, които безрезервно дадоха максимален бал 12.

Ако твърденията за наказателен вот заради хомофобските настроения и закони на Русия са верни, как да си обясним високите оценки в полза на Полина Гагарина от толерантни страни като Дания, Белгия, Франция, Португалия и Испания, които щедро даряват десетки в полза на руската песен.

Що се отнася до съдийското мнение, то се различаваше от зрителското.  Класацията на съдиите поставя Швеция на първо, Русия на трето, а Италия на шесто място, докато зрителите избират Италия за победител, след нея Русия, а шведската песен е трета, в крайна сметка вече знаете крайният резултат, който е сбор от 50% гласовете на журито и 50% от зрителския вот.

Ако наистина „гей мафията” е виновна за второто място на Русия, логично задавам въпроса защо изявени гей активисти като изпълнителите на Белгия и Израел не са в топ 3 на финала?!

Въпреки свободните съчинения на някои медии, очевидно е че Полина Гагарина е получила заслужена оценка от безпристрастните меломани, без оглед на хомофобските настроения в родината й. Самата Кончита Вурст, която бе заплашена от линч ако стъпи в Москва и получи единствената „нула” в оценките си само от Русия когато победи,  подкрепи искрено Полина Гагарина. Кончита дори й признала, че тя е трябвало да победи.

От всичко казано до тук излиза, че ЛГБТ почитателите на конкурса имат силата и доблестта да преглътнат обидите и да дадат още един шанс на Русия да ги разбере, какъв по-добър урок по толерантност.

Освен тези „дребни” хетеро-хомо междуособици, финалът произведе още два скандала, както вече Bulgariautre.bg съобщи вотът на Македония и Черна гора бе анулиран.

Друга скандална новина долетя от другия край на света. Оказва се, че може би вотът получен от Австралия, която участва за първи път, също не е съвсем реален. Хиляди зрители в далечната държава се оплакаха, че не са успели да дадат своя глас, заради срив в системата за гласуване в Австралия.

В крайна сметка Виена подари на милиони зрители един прекрасен спектакъл и както водещите казаха накрая: „Лека нощ Европа, добро утро Австралия!”.