Забравените риалити герои на Биг Брадър – Първа част

Булевард

17-10-2015, 20:08

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нежният Иво Аръков вече си уредил победата в Соц Брадъра?!

Евгени Минчев и Данчето Христова "колят и бесят" в Соц Брадъра

Въргала е победителят на Соц Брадъра

Два пъти срещнала смъртта влезе в Брадъра

Брадъра Богданов имал 149 „бройки“, но какви?

Люси Иларионов нахлу с мощните си телеса в Къщата на Брадъра

Зрителите биха шута на брадъра Богданов

Екшън в "Биг Брадър"! Кюрчев към Богданов: Тебе ще те къртя, заклевам се

Плевенчанин вся страх и паника в "Биг брадър", участник поиска да си ходи (Видео)

Биг Брадър изгони Ирена и Силвия след женски бой

Анита напусна "Биг брадър" на метри от финалната права

Един от мъжете в Биг Брадър твърди, че е любовник на Преслава

Биг Брадър пита „Сизър Палас“ пяла ли е Кичка там

Кой и Защо влиза в СОЦ Брадъра? (ЧАСТ ВТОРА)

Брадъра изтипоса и Киро Скалата по прашки

Победител в сезон две на „Биг Брадър“ е Мирослав Атанасов

Първият Вип победител е фолк певецът Константин

„Биг Брадър България“ става на 11 години, кого успяхме да запомним?

Страстите около едно от най-гледаните риалити предавания в България се разгарят със старта му като буре с барут и после бързо угасват след финала. Три месеца след края на предаването повечето зрители не могат да отговорят на въпроса кой е победител.

В световен мащаб за по-голяма част от риалити героите, били те просто участници или победители, подобни шоу програми са трамплин за развитие и осъществяване на много от мечтите им.

В малката ни родина са наистина малцина тези, които сбъдват мечтите и очакванията си след участието във формата. На пръсти се броят тези, които успяват да осребрят натрупаната за месец, два или три слава. Изключение правят спечелилите парични награди или хонорари, което все пак е нещо.

И тъй като със сигурност много от вас не помнят голяма част от победителите, какво остава за участниците във всички сезони на „Биг Брадър“ България, възвръщам мимолетни спомени за тяхната слава и еуфория. Забележете че за своята единадесет годишна история предаването има над 200 участника.

От първото издание на формата през 2004 г. досега Нова ТВ е излъчила общо 15 сезона, в момента тече седми сезон на „Вип Брадър“, преди месец приключи петото издание на „Биг Брадър“,  имаше един сезон „Биг Брадър Фемили“ и три „Биг Брадър Ол Старс“, като в средата на ноември тази версия ще започне за четвърти път.

Първият сезон стартира точно преди 11 години на 18 октомври 2004 г. Наградата беше 200 000 лева. Първият победител в българския вариант на „Биг Брадър“ е Здравко Василев от Приморско. Той е избран от зрителите за победител на 17 януари 2005, когато е финалът на шоуто.

Гларусът Здравко беше един от най-номинираните за изгонване участници, но успя да издържи в шоуто 94 дни и да спечели 200 хиляди лева. Провинциалният му маниер и анадолско отношение към жените дразнеше всички, но той остана до края. Въпреки, че има навън имаше приятелка, плейбоят не се свенеше да разказва сексуалните си подвизи по морето с туристки от всякакви държави. С парите от наградата Здравко купи яхта, която кръсти „Биг Брадър“.

Към следващия победител ТУК!

През 2007 г. той отново прекрачва прага на къщата на Големия брат за участие във „Вип Брадър 2“, където по-късно влиза и приятелката му Христина.

През същата година Здравко се кандидатира за кмет на Приморско, но там не успява да спечели. През 2009 г. участва и успява да победи в специалното издание на екстремното шоу „Страх“, в което се включиха популярни личности.

През 2013 пък участва в кулинарното риалити „Черешката на тортата“, където мереше уменията си в кухнята с Черната Златка, Искрен Пецов, Тони Димитрова и Иво Танев.

От известно време Здравко е загубил форма. Според някои главен виновник за нерадостното състояние на риалити звездата е фактът, че той остави купоните и живота си на плейбой в миналото и днес е улегнал мъж със съпруга – Христина, две момиченца - Яница (10 г.) и Зорница (6 г.), и върти неуморно бизнеса си, свързан с туризма.

Миналата година Здравко загуби баща си в нелеп инцидент. Янаки Василев се подхлъзнал и паднал в празната асансьорна шахта на новостроящата се кооперация на фамилията в ММЦ-Приморско.

Първият сезон на риалитито в България успя да създаде най-голям брой запомнящи се персонажи от всички досега. От там тръгна ТВ кариерата на Найден, Гроши, Зейнеб, Зара и Стойка „пипирудата“.

Тишо, Зара, Нед, Зейнеб, Стойка и Гроши

Един от участниците - Тихомир Георгиев разкри, че е лудо влюбен във водещата на „Горещо“ Венета Райкова, според версията на предаването без да я познава. След шоуто двамата сключиха брак и все още са заедно имат дете момченце. Жълтата преса обаче се усъмни в истинността на тази история и изказа подозрения, че двамата се познават и имат връзка от преди предаването и цялата история е нагласена за да се популяризира името на Тишо и неговият бизнес.

Венета и Тишо
Продължете към следващият победител в „Биг Брадър“ 2005 ТУК!