Тотев "за" строежа на Бунарджика

Изоставянето на терена в сегашния му вид е неприемливо, заяви кметът

Днес следобед ще се срещна с представители на "Галакси пропърти груп" във връзка със строежа на Бунарджика. Научих от медиите за спирането на работата по проекта. Това заяви кметът Иван Тотев. Той посочи, че оставянето на терена в сегашния му вид не е приемлива стъпка. При дъжд изкопът се превръща в езеро. Това е предпоставка за сериозни инциденти, няма как да сложим спасители там.

Предвиденият по проект ресторант съвпада с визията на общината за този хълм. Планираме още да възстановим бюфета на Бунарджика и до няколко години да изградим лифт до горе. Нужно е хълмовете на Пловдив да се социализират, тъй като сега малцина ги посещават. Трябват атракции и дейности, които да привлекат жителите на града, заяви Тотев. Той посочи като пример Рим и Барселона, където хълмовете са пълноправна част от метрополията.

Чух се и с министър Лиляна Павлова. Дори във вторник имаше проверка – седма по ред на обекта. Специално дойдоха експерти от София. За пореден път не бяха засечени никакви нарушения, подчерта Тотев. Тези, които се обявяват срещу строежа и отправят тежки обвинения, тълкуват закона според своите интереси. Това са волни съчинения. Разберете, че няма девствен резерват в центъра на толкова голям град. Противниците на строежа искат да отделим милиони, за да отчуждим терена. Ако се поддадем на този натиск, то ще трябва да блокираме всички важни за града ни проекти, посочи още кметът.

"Галакси пропътри груп" ООД започна строеж на ресторант на Бунарджика в края на миналата година. Това породи вълна от граждански протести и обвинения, че проектът се реализира в нарушение на законовите разпоредби. В края на миналата седмица компанията инвеститор обяви, че се отказва от намеренията си.