В червената партия властва законът на омертата

Цял ден депутатите на Станишев развяват байрака не някаква съчинена от тях победа над основния им политически конкурент. Всичкото социалист проглуши парламентарните микрофони с крясъци и викове, достойни за илюстрация на филм, пресъздаващ опустошението на Рим от вандалите през 5-тото столетие след Христа.

Месец и половина преди официалното провеждане на изборния мач те обявиха, че са го спечелили служебно. Нищо чудно де, ясно че така са свикнали, особено като си припомним за Костинбродската ария в изпълнения на кюстендилската прима-балерина Манолова. Но днес казаха, че ГЕРБ нямали моралното право да ходят на избори щом Златанов бил осъден.

Осъден от онзи съд, който стана маша в ръцете на успелия 33-годишен депутат от ДПС, изпълнявайки всичките му прищевки и поръчения – започвайки от покушението срещу Ситнилски и завършвайки с делата срещу Цветанов. Присъдите и отворените очи на Темида са до болка познати на българския народ.

Но да говорим за друго – защо БСП припознават Златанов с ГЕРБ, той член ли е на партията, може би депутат или кмет? Той е един уволнен чиновник, подозиран във връзки с бившия депутат и бившия шеф на ГЕРБ в Монтана Искра Фидосова. Която подаде оставка в момента, в който застраши името и авторитета на своята партия.

А какво правеше Станишев с провинилите се другари? Нима заместник-министрите от Тройната коалиция, начело със заменкаджията Чавдар не са на своите постове? Или може би участвалият в разграбването на банките и девалвацията на лева Гечев не е депутат? Или сигурно дългия инкасатор Р.Овч. не дърпа конците на БСП-София. Защо забравихме как премиера и сегашен лидер на европейските социалисти изпращаше с благодарности шефа на пътния фонд дал на брат си поръчки за 120 милиона?

В червената партия властва законът на омертата, всички са като един щом иде реч за грабеж и заблуда на правосъдието. Нека има присъди за Златанов, но ако е виновен. Нека Фидосова поеме своята политическа отговорност, но нека това направят и претендиращите за морал, чисти ръце и чисти крака социалисти. За съжаление нямат чисто лице за това!